2024. március 29. Péntek, Auguszta.
 
Farage máris kihátrálna az egyik fõ kampányígéretébõlForrás: index.hu
Utolsó módosítás: 2016-07-01 14:34:35
Címkék: Bihari hírek
Nagy-Britannia hajlandó kompromisszumokat kötni azért, hogy hozzáférjen az EU közös piacához a Brexit után is, például elképzelhetõ, hogy továbbra is fizetne az EU költségvetésébe, még ha ebben nincs is logika – nyilatkozta a britek kilépési kampányát vezetõ Nigel Farage, a UKIP párt vezetõje a Le Figarónak.

Ez azért érdekes, mert a bevándorlás ellenõrzése mellett a kilépéskampánynak az volt a legnagyobb ígérete, hogy a Brexit után majd Nagy-Britanniában lehet elkölteni azt a pénzt, amit az ország most az uniós költségvetésbe fizet. A UKIP konkrétan egy olyan busszal kampányolt, aminek az oldalára az volt írva, hogy

heti 350 millió fontot költünk az EU-ra. Költsük inkább a brit egészségügyre!

Farage persze ezzel már a népszavazás másnapján felsült, amikor egy reggeli tévéinterjúban megkérdezték tõle, hogy akkor tényleg az NHS-re, vagyis a brit egészségügyi szolgálatra lehet-e majd költeni ezt a pénzt, mire Farage kerek perc megmondta, hogy nem, ezt nem tudja garantálni.


A másik kampányígéretébõl, vagyis a bevándorlás szabályozásából viszont nem hajlandó engedni a brit tárgyalódelegáció, mert az a 17,5 millió ember, aki a kilépés mellett szavazott, igazából a bevándorlás miatt szavazott erre – ezt is mondta Farage a francia lapnak. Hogy pontosan ki miért szavazott, és döntését mennyire bánta meg már másnap, azt nem lehet pontosan tudni, de amennyit a kilépéskampány mostanra már egyértelmûen összehazudozott, az se lenne csoda, ha a lengyel vízvezeték-szerelõk és bolgár orvosok úgy jönnének-mennének a Brexit után is, mint elõtte.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!