2024. március 28. Csütörtök, Gedeon, Johanna.
 
Nem érte meg a BKV-nak leváltani Simicska lapját HabonyéraForrás: index.hu
Utolsó módosítás: 2016-07-01 15:35:24
Címkék: Bihari hírek
Nagyjából 100 ezer forinttal fizet több bérleti díjat Habony Árpád  médiacége a HÉV-, villamos- és metrómegállókban osztogatott ingyenes újságja, a Lokál után a BKV-nak, mint amennyit Simicska Lajos cége fizetett a Metropol terjesztéséért - írja a   Világgazdaság   .

Mint arról korábban írtunk, a BKV egy elég hirtelen döntéssel nem hosszabbította meg a szerzõdését a Simicska Lajoshoz és Fonyó Károlyhoz köthetõ MTG Metro Gratis Kft.-vel, a Metropolt kiadó és a BKV megállókban osztogató céggel, helyette pedig Habonyéknak adta át a terepet.

Fotó: Jászai Csaba / MTI

A Világgazdaság kikérte a BKV és Habony médiacége,  Modern Media Group Zrt. közötti szerzõdést, hogy kiderüljön, anyagilag jobban jár-e a BKV azzal, hogy más osztogathatja az ingyenes újságját a megállókban. Ebbõl az derült ki, hogy mindent figyelembe véve
Habony cége 4,3 milliót fizet havonta a BKV-nak, Simicskáék pedig 4,2-t fizettek.

A BKV-val kötött szerzõdés alapján az MGM havi 5,1 millió forint bérleti díjat fizet a BKV-nak, a közlekedési vállalat viszont 820 ezer forintért hirdet az állami reklámokkal amúgy is szépen kitömött újságban, így jön ki 4,28 millió forint.

A Metropolt kiadó cég a szerzõdése felbontásakor 8,7 millió forintot fizetett a BKV-nak havonta, amely viszont 5,5 millióért hirdetett az újságban, így a közlekedési cég havi 3,2 milliót keresett a bérleti díjon. Fonyóéknak a BKV-val kötött szerzõdésében viszont az is állt, hogy a Metropol éves hirdetési árbevételének 0,7 százalékát is át kell utalni a BKV-nak, ami 2015-ben 12,5 millió forint volt az egész évre. Így a 3,2 milliós bérleti díjra még rájön havi nagyjából egymillió forint bevétel a BKV-nak.

Igaz, hogy Habonyék nagyjából ugyanannyi pénzért kicsit kevesebb helyet bérelnek, a Lokált a szerzõdése szerint összesen 81 ponton osztogathatják, míg  a Metropolnak 114 pontja volt. A Lokál viszont kapott annyi elõnyt a szerzõdésében, hogy a bérelt helyeinek harminc méteres körzetében elvileg nem osztogathatna más ingyenes lapot. Ennek ellenére június elején még egymás mellett osztogatták a Metropolt és a Lokált, bár Fonyó és Simicska lapja azóta már megszûnt.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!