2024. április 23. Kedd, Béla.
 
Hat méterrel tolta túl a vonat a bakot a Keleti pályaudvaronForrás: index.hu
Utolsó módosítás: 2016-07-01 16:21:49
Címkék: Bihari hírek
Még szerda éjjel túltoltak egy vonatot a Keleti pályaudvaron. A jármû hat méterrel taszította odébb a bakot - írta a Blikk.

Nem tudni, miért történt a baleset, de a lap szerint a mozdonyvezetõ nem tudta kivenni a pihenõidõt. nagyon fáradt volt, nem tudott idõben fékezni.

Csütörtök reggel a baleset miatt késve indultak a vonatok, de 11 órára helyreállt a közlekedési rend. A lap kereste a MÁV sajtóosztályát a baleset miatt, de egyelõre nem kapott választ.

FRISSÍTÉS!!!

A MÁV cikkünk megjelenése után a következõket közölte:

Június 29-én 1 óra 57 perckor a Keleti pályaudvar 6. vágányára tolatás közben hat kocsi 20 km/órás, alacsony sebességgel ütközött a vágányon álló négy kocsiba. A tolatómozdony nem rongálódott, a kocsikban keletkezett kár, annak felmérése folyamatban van. 

A bak – szerepét betöltve – lefékezte a kocsikat. Az ütközõbakot és a pályát helyreállították. Folyamatban van a balesetvizsgálat, ezért jelenleg az okokról nem tudunk információval szolgálni. A tolatási mozgás engedéllyel, lezárt vágányúton, egy tolatásvezetõvel, légfékezéssel, éjszakai látási viszonyok között, de megfelelõ térvilágításnál történt. 

A mozdonyvezetõ és a tolatásvezetõ között jól mûködõ rádiókapcsolat volt. A mozdonyvezetõ a tolatás megkezdésére kapott engedélyt és nyugtázta, hogy foglalt vágányra történik a tolatás. A szabályzatok elõírják, hogy a munkavállalónak kipihent állapotban kell a szolgálatra jelentkezni. A mozdonyvezetõ – a minimálisan elõírt 12 óránál hosszabb – több mint 20 órás pihenõidõ után, 28-án 18 órakor állt szolgálatba. A mozdonyfedélzeti berendezésben nem szerepelt olyan adat, ami arra utalt volna, hogy a mozdonyvezetõ a munkaközi szünetét ne tudta volna kivenni. A mozdonyvezetõnek júniusban egyébként mindössze hatórányi túlórája volt.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!