2024. április 25. Csütörtök, Márk.
 
Megtartják a Balaton-átúszástForrás: index.hu
Utolsó módosítás: 2016-07-02 11:07:40
Címkék: Bihari hírek
Az OMSZ elkészítette friss elõrejelzését a hétvégére. A prognózis, illetve a Siófoki Meteorológiai Intézet és a Balatoni Vízirendészet közös véleménye alapján a Suzuki Balaton-átúszás szervezõi péntek délelõtt 11 órakor úgy döntöttek, megtartják szombaton a rendezvényt.

A jelentkezésben annyi módosítás történt, hogy 6.45 és 11.45 között lehet jelentkezni a révfülöpi labdarúgó-pályán. Az elsõ rajt 7.30-kor, az utolsó pedig 12.00-kor történik.

A Révfülöp és Balatonboglár közötti 5,2 kilométeres megméretésre már több mint ötezren regisztráltak.

Azért volt szükség eddig várni a döntéssel, mert szombat éjszaka egy markáns hidegfront éri el a Balaton térségét, a hidegfront elõtt labilis légkör mozog, amibõl szombat kora délutántól zivatarok is kialakulhatnak, ezek a zivatarok veszélyeztethetik a Balaton-átúszás biztonságát.
Sok napsütés záporokkal

A Kárpát-medence fölött egy köztes magasnyomás helyezkedik el. Az itt lévõ labilis légállapotú levegõ hatására helyenként zápor, zivatar is kialakulhat. Szombaton a késõ esti órákban nyugat felõl hidegfront érkezik. Csütörtökön még arról írtunk, hogy a hidegfront vasárnap ér ide.

Pénteken késõ estig a Dunántúlon és az Északi-középhegység térségében alakulhat ki helyenként zivatar. Szombaton elszórt zivatarok kialakulása várható, délután jobb eséllyel a Dunántúl keleti részén és a Duna–Tisza közén, majd késõ este fõként északnyugaton.

A zivatarokat néhol viharos (60-80 km/h) széllökés, jégesõ és rövid idõ alatt 20 mm feletti csapadék kísérheti. Esetleges heves zivatar (~90 km/h körüli szélroham, ~2 cm-es átmérõjû jég), felhõszakadás (~30 mm csapadék) kialakulásához pénteken a Dunántúli-középhegység, Alpokalja, szombaton fõként a közeledõ hidegfronthoz kapcsolódóan késõ este a Kisalföld, Alpokalja térségében vannak jobb feltételek.
Hõség:

Pénteken az Alföld nagy részén, a Dunántúl keleti harmadán 25, 26 fok körüli átlaghõmérséklet várható. Szombaton tovább erõsödik a nappali felmelegedés, így az ország döntõ részén 25 fok felett, fõként az Alföldön 26, 27 fok körül alakul a középhõmérséklet.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!