2024. április 16. Kedd, Csongor.
 
Lassú a közlekedés a havazás miattForrás: MTI
Utolsó módosítás: 2010-01-06 16:52:52
Csak nagyon lassan lehet közlekedni szinte az egész országban a havazás miatt, elzárt település vagy járhatatlan út azonban egyelõre nincs - közölte az Útinform szerdán. A fõvárosban a havazás egyelõre nem okozott nagyobb fennakadásokat a közlekedésben, a fõbb útvonalak járhatóak, csak néhány útszakaszon kell torlódásra számítani - közölte a Fõvinform ügyeletese.

A Fõvárosi Közterület-fenntartó Zrt. szerint eddig 8 centiméternyi hó hullott Budapesten. A cég 107 munkagéppel és 730 hómunkással végzi a fõbb útvonalak, a hidak, a felüljárók, az egészségügyi intézményekhez és az élelmiszer-elosztókhoz vezetõ utak, valamint a közjárdák, a közlépcsõk, a gyalogátkelõhelyek takarítását.


A fõvárostól északra nagy intenzitással havazik, Cegléd környékén néhol ónos esõ esik - közölte az Útinform fõügyeletese, hozzátéve: akinek nem muszáj, ne induljon útnak autóval Pest megyében. Borsod-Abaúj-Zemplén megyében is folyamatosan havazik. Az Útinform munkatársa arról tájékoztatta az MTI-t, hogy Pest megyében jelenleg 10 centiméter havat mérnek. A fõutak mindenütt járhatóak, de a mellékutakon már nehezebb a közlekedés. Mivel az elõrejelzések szerint egész nap havazni fog a térségben, a Zsámbéki-medence településein, Páty, Telki, Budakeszi környékén, valamint a pilisi emelkedõkön akár kritikusra is fordulhat a helyzet - közölte Kovács Zsuzsa.

Borsod-Abaúj-Zemplénben is folyamatosan havazik, a Magyar Közút Zrt. területi igazgatósága több mint félszáz géppel takarítja az utakat. A fõutak hókásásak, latyakosak, a mellékutak letaposott havasak, havasak. A helyi meteorológiai szolgálat közlése szerint a Bükkben 4-5 centiméternyi friss hó esett, a megye egyéb területein változó a mennyiség, átlagosan 3-5 centiméter hó hullott. A Bánkúti Síklub a honlapján arról számolt be, hogy 20 centiméteres hó várja a téli sportok kedvelõit, szerdán beindul több felvonó is.

A havazás miatt az egész országban késnek a vonatok; van ahol 40 percet is várniuk kell az utasoknak - közölte a MÁV. A közlemény szerint a vasútvonalakon a havazás váltóállítási gondokat okozott.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!