2020. május 31. Vasárnap, Angéla.
 
Drónos házhoz szállítással kísérleteznek nálunk isForrás: index.hu
Utolsó módosítás: 2016-07-14 10:03:49
A Netpincér bejelentette, hogy a szingapúri hasonló próbálkozásokhoz hasonlóan keresi a drónos házhoz szállítás lehetõségeit. 100-150 méter magasan repülõ drónokkal nagyjából a felére csökkenhetne az 50 perc körül házhozszállítási idõ. Persze ebbe nem számít bele az étel negyedóra körüli átlagos elkészítési ideje, amit nem befolyásol az ilyesmi.

A bevont gyõri drónos cég szerint a polgári használatban gyakoribb drónok alkalmatlanok ételszállításra, mert jellemzõen 0,2 kilogrammot bírnak el, és a nagyobb teherbírás érdekében végzett módosítások már a biztonság rovására mehetnek. A profibb drónok viszont 5-6 kilót is el tudnak reptetni, ami már elég az ételkiszállításhoz, és már most is elirányíthatók 2-3 kilométerrõl.

Szerintük az igazi kihívást már most sem a technikai feltételek jelentik, hanem a lassú szabályozás, mivel jelenleg kizárólag elkülönített légtérben lehet pilóta nélküli jármûvel repülni. És minden egyes drónhoz külön engedélyt kell beszerezni. A híreik szerint a Nemzeti Fejlesztési Minisztériumban már dolgoznak az életszerûbb szabályozáson.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!