2024. március 29. Péntek, Auguszta.
 
A rendõrség is vizsgálja a szekszárdi diákveréstForrás: Haon
Utolsó módosítás: 2010-01-06 19:22:11
Az egyik lány, aki részt vett a verésben, szerdán már nem ment be az iskolába.

A rendõrség és az iskola is vizsgálatot indított a szekszárdi diákverés ügyében. A Független Hírügynökség kedden számolt be arról, hogy az egyik diáklányt bántalmazták társai, és errõl mobiltelefonos videofelvétel is készült. Az egyik lány, aki részt vett a verésben, szerdán már nem ment be az iskolába.

A rendõrség hivatalból indított vizsgálatot annak a szekszárdi diáklánynak az ügyében, akit társai bántalmaztak. Beleverték a fejét a földbe, megpofozták, ütötték és rugdosták. A Független Hírügynökség információi szerint a lányt rendszeresen bántották a szakközépiskolában. A rendõrségen eddig senki sem tett feljelentést, ám a nyilvánosságra került felvételek alapján vizsgálat indult.

Az iskola is vizsgálódik. A fenntartó Kolping Oktatási és Szociális Intézményfenntartók Szervezete kötelezte az igazgatót, hogy bizottságot hozzon létre. A háromtagú testület feladata, hogy hallgassa meg a tanulókat, a tanárokat és egyéb résztvevõket, majd készítsen jegyzõkönyvet a bántalmazás körülményeirõl - mondta a Független Hírügynökségnek Kucsák Béla, a Kolping Oktatási és Szociális Intézményfenntartók Szervezetének oktatási referense. A vizsgálatot 8 napon belül le kell zárni, az iskolán belül.

Az iskolai erõszaknak több oka is van, ám csak akkor történik meg, ha az áldozat és az erõszaktevõ mellett közönsége is van az esetnek - mondta a Független Hírügynökségnek Révész György pszichológus. A szakember úgy véli, hogy ha a diákok nem néznék, és nem vennék fel mobillal a verekedéseket, elképzelhetõ, hogy nem is lenne olyan jó "hecc" a másikat bántani.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!