2024. április 25. Csütörtök, Márk.
 
Intenzíven az influenzások - továbbra is ajánlott oltatni?Forrás: Haon
Utolsó módosítás: 2010-01-06 19:48:53
Huszonnyolcan kerültek kórházba influenzaszerû tünetekkel az ünnepek alatt, közülük hét embert intezív osztályon ápoltak, s négy betegnél lélegeztetõ gépet is alkalmazni kellett... Tudjon meg többet!

Továbbra is ajánlott oltatni, s emellett be kell tartani a szükséges óvintézkedéseket.

Huszonnyolcan kerültek kórházba influenzaszerû tünetekkel az ünnepek alatt az 53. héten – tudtuk meg Kohut Zsuzsától, az ÁNTSZ Hajdú-Bihar megyei járványügyi osztályának vezetõjétõl.

Elmondta közülük hét embert intezív osztályon ápoltak, s négy betegnél lélegeztetõ gépet is alkalmazni kellett.

– Általánosságban elmondható ugyan, hogy az ünnepek alatti óvodai, iskolai és munkahelyi szünetek miatt visszaszorult a járvány aktivitása, de a betegségszám csökkenése mellett megmaradt néhány esetben a megbetegedések súlyossága – tette hozzá, s kitért arra is, a mostani változó idõjárás tovább ronthatja a járványügyi helyzetet.


A járványnak kedvez az idõ

– Az országban a hajdú-bihari oltottak aránya továbbra is a legrosszabbak közé tartozik, jelenleg a 20 százalék alatti – mondta Kohut Zsuzsa, az ÁNTSZ megyei járványügyi osztályvezetõje.

Hangsúlyozta: továbbra is kiemelten fontos, hogy a terhesek és a krónikus betegségben szenvedõk, fõleg az asztmások oltassák magukat, s kerüljék a nagyobb tömeget. Ugyanezt tanácsolta a gyermekek védelme érdekében is.

– Szerencsére egyre többször látom, hogy már szájmaszkot is hordanak, ami azért jó, mert a beteg nem fertõzi tovább környezetét, az egészséges pedig védheti szervezetét – folytatta, s megjegyezte a mostani változó idõjárás tovább ronthatja a járványügyi helyzetet.

– A nulla fok körüli hõmérséklet, a párás idõ kimondottan kedvezõ a vírus terjedése szempontjából, nem így a fagypont alatti száraz, vagy napos száraz idõ, mely a járványügy szempontjából kedvezõbb – folytatta, megjegyezve: a változó idõjárás nemcsak a szív és érrendszeri betegségben szenvedõket viseli meg, hanem általában is gyengíti az emberek ellenálló képességét, ami szintén fogékonyabbá teszi a szervezetet a megbetegedésre.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!