2024. március 29. Péntek, Auguszta.
 
Bréking: államosítottak valamit, és nem mûködik jólForrás: index.hu
Utolsó módosítás: 2016-07-17 18:50:55
Címkék: Bihari hírek
Április eleje, vagyis a szemétszállítás államosítása óta nem kapnak számlát a háztartások a hulladékszállítási díjról az ország legtöbb településén, írja az mno.hu. Az állami hulladékgazdálkodó cég, az NHKV ugyanis április óta nem képes megoldani a számlázást, ami miatt rengeteg család valószínûleg õsszel kapja majd meg a felhalmozódott összegekrõl szóló csekket egyszerre.

Az összeg a lap számításai szerint 18-21 ezer forint lehet majd a talán õsszel tényleg felbukkanó számlán, amelynek kifizetése sok háztartásnál gondot fog okozni. Bár nem tûnik elsõre nagy összegnek, a lap azonban hozzáteszi, hogy a családok nehéz anyagi helyzete miatt az ország keleti felén van olyan terület, ahol eleve csak ötvenszázalékos a fizetési hajlandóság, a legtöbb helyen egyhavival biztos el vannak maradva. Így a háztartásoknak a szemétszállítási szolgáltatókkal szembeni összesen kb 13 milliárdos adóssága akár meg is duplázódhat év végére.

Gémesi György, a Magyar Önkormányzatok Szövetségének elnöke azt mondta a lapnak, hogy az állami cég mivel képtelen a számlázásra valamiért, ezért a helyi szemétszállítási cégekre akarná bízni a számlázást, csak hogy azok törvényesen nem vállalhatják el, mivel azt közbeszerzési eljárás keretében kaphatnák csak meg. Az eljárás pedig kb októberre futna le. A lap szerint az állami vállalat központi elszámolási rendszere év végéig biztosan nem lesz mûködõképes.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!