2024. április 19. Péntek, Emma.
 
Nem vizsgálódik tovább a versenyhivatal az RTL-nélForrás: index.hu
Utolsó módosítás: 2016-07-17 19:03:48
Címkék: Bihari hírek
A Gazdasági Versenyhivatal (GVH) megszüntette a Magyar RTL Televízió Zrt. televíziós reklámidõ-értékesítésének vizsgálatát - közölte a hivatal pénteken az MTI-vel.

A GVH a 2015. június 15-én  azért indított eljárást, mert az országos televíziós reklámpiac meghatározó szereplõjének számító M-RTL 2015-tõl csomagban, úgynevezett közös csatorna átlagáron értékesíti az RTL Klub és az RTL3 csatornákat a hirdetõknek és részesedésvállalások elfogadásához köti a kedvezõbb hirdetõi pozíciót, ami alkalmas lehet a verseny torzítására az országos televíziós reklámpiacon.

A vizsgálat gazdasági erõfölénnyel való visszaélés tilalmának feltételezett megsértése miatt indult, de ezt  idén június 20-án azért szüntette meg a GVH, mert idõközben átrendezõdött a piac, elsõsorban az Atmedia Kft. csatorna portfóliójának 2016-ra megvalósult jelentõs bõvülése miatt, amitõl elmúlt az RTL feltételezett erõfölénye.  Az Atmedia Kft. 2010. január 1-jén kezdte meg magyarországi mûködését, több tucat televízió, köztük a közszolgálati adók reklámidejét értékesíti.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!