2024. március 28. Csütörtök, Gedeon, Johanna.
 
Kártya nélkül raboltak ki hekkerek ATM-eketForrás: index.hu
Utolsó módosítás: 2016-07-17 19:52:48
Címkék: Bihari hírek
A Taiwans First Bank több tucat automatáját fosztották ki hekkerek vasárnap a CNN jelentése szerint. A tettesek maszkot viseltek, és nem is használtak bankkártyát a biztonsági kamerák felvételei szerint, hanem egy okostelefonnal csatlakoztak rá valahogy az ATM rendszerére, és utasították, hogy adjon ki készpénzt. A zsákmányt (összesen kb kétmillió dollárnak, vagyis 570 millió forintnak megfelelõ helyi pénzt) egyszerûen hátizsákokba tömték. Egy automata kifosztása mindössze néhány percet vett igénybe.

A hatóságok egyelõre nem tudják, hogyan sikerült mindezt megoldaniuk a hekkereknek, mindenesetre a bank rendszerében három különbözõ vírust is találtak. Az összes megtámadott automatát a német Wincor Nixdorf cég gyártotta, akik el is ismerték a támadást, de azt állítják, hogy nem az ATM-eken keresztül jutott a rosszindulatú kód a rendszerbe. Az érintett bank és még néhány másik tajvani pénzintézet is azt közölte, hogy átmenetileg felfüggeszti a készpénzautomatái mûködését.

A nyomozók a hekkercsoportot orosz és kelet-európai hátterûnek sejtik.

Az utóbbi hónapokban ez már a sokadik eset, hogy hekkerek rabolnak ki bankautomatákat, a jelenség hátterérõl itt írtunk bõvebben.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!