2024. április 19. Péntek, Emma.
 
Mi van a napelemek alatt?Forrás: index.hu
Utolsó módosítás: 2016-07-18 14:55:14
Címkék: Bihari hírek
A Lancaster University kutatóinak egy csoportja azt vizsgálta meg, hogy mi van a napelemek alatt, vagyis az általuk hagyott árnyékban. Nagy-Britanniában, a Swindon melletti napelemmezõt vizsgálták meg és azt találták, hogy 5 Celsius-fokkal van ott hidegebb, mint a környezõ területeken.

Ez elsõre nem hangzik meglepõnek, hiszen tudott, hogy árnyékban általában kevésbé van meleg, mint mondjuk egy napsütötte helyen. A probléma nem is ez, mert probléma is akad az árnyékos területekkel.

Az árnyékon túl ugyanis van még egy mellékhatás, ez pedig az, hogy a napelemek csökkentik a biodiverzitást és az árnyékban lévõ növények esélyeit sem növeli, hogy nem látnak napot. Ez pedig azért rossz, mert az élõvilág befolyásolja, mennyi szén-dioxidot tud elraktározni a talaj.

Vagyis ha kevesebbet, mint amennyit a napelemmel megtakarítunk, akkor bizony megoldást kell találni a problémára. Na, nem úgy, hogy nem telepítünk több napelemet. Inkább úgy, hogy megpróbáljuk jobban kihasználni az árnyékos területeket is.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!