2024. március 29. Péntek, Auguszta.
 
Az EU-nak nem jön be az internetáfaForrás: index.hu
Utolsó módosítás: 2016-07-22 17:15:36
Címkék: Bihari hírek
Az Európai Unió nem hagyta jóvá az újabb kivételt az áfánál, jelentette a be Tuzson Bence kommunikációs államtitkár az MTI szerint. A magyar állam azt tervezgette, hogy a jövõ év elejétõl 27 százalékról 18-ra csökkenjen az internet-elõfizetés áfája, aztán meg majd tovább csökkentették volna.

Deutsch Tamás ennek kapcsán elmondta Pierre Moscovici, az Európai Unió gazdasági és pénzügyi biztosa értesítette Varga Mihályt arról, hogy egyelõre nincs lehetõség az egységes áfaszabályok mentén ilyen kivételt behozni nálunk. De már gondolkoznak azon, hogy az egységes digitális piac fejlõdése érdekében megváltoztassák az irányelvet. Addig viszont más módszereket kell kitalálnunk, a biztos azt kérte, hogy halasszák el Vargáék itt az újabb kivételezést az áfánál.

Kérdésre Deutsch Tamás elmondta, hogy a bizottság arra hivatkozik, hogy az áfa-irányelv 3. mellékletében szerepelnek azok a termékek és szolgáltatások, amelyeknél megállapodtak az EU országai arról, hogy kedvezményes áfakulcsba sorolhatók. Az internet-elõfizetés pedig nincs köztük. Tuzson szerint pedig újabb kötelezettségszegési eljárás lehet az ügy vége.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!