2024. március 29. Péntek, Auguszta.
 
Ölelgessétek a kisfiaitokat, különben idegen férfiak fogjákForrás: index.hu
Utolsó módosítás: 2016-07-23 16:16:37
Címkék: Bihari hírek
Most zajlik a 27. Tusványos, a Tusnádfürdõn tartott Bálványosi Szabadegyetem. Csütörtökön érkeztünk, tele a hely kedves emberekkel, megszeppent medvékkel és másnapos fideszes politikusokkal. Már délelõtt tíztõl mennek a különbözõ beszélgetések, elõadások a sátrakban, például Paizs József, segesvári lelkipásztoré „Szexuális zavarok, avagy mitõl van 50 árnyalata a szürkének" címmel körülbelül 50 fõ elõtt az egyik kisebb sátorban.

Az elsõ elõadás, amit meghallgattam a Kárpát-medence nagyszabású szellemi mûhelyében,  azonnal mélyvíz volt.

Már az elején lehetett tudni, hogy lesznek szikár megállapítások, mivel Paizs − akinek mindig is az volt a vágya, hogy fiatalok lelki egészségével foglalkozhasson − azzal vezette fel azt, hogy jó, hogy az egyháznak vannak jogászai, mert néhány mondata miatt biztos a törvényszék elõ fog kerülni.

Paizs József segesvári lelkipásztor tartott elõadást „Szexuális zavarok, avagy mitõl van 50 árnyalata a szürkének" címmel
Fotó: Szabó Péter

Paizs egy rövid felvezetõ után bele is vágott a közepébe:

Senki nem születik homoszexuálisnak. Tetszik, nem tetszik, ez van és kész!

− mondta. Szerinte hiába szeretnék a gay pride-ok elhitetni velünk, hogy vannak genetikai okai is, õ csak egy példát szokott felhozni ilyenkor: hogy lehetséges, hogy az egypetéjû ikrek közül az egyik meleg lesz, a másik meg nem. Szóval nagyon kért mindenkit, hogy ne vegyék be ezt a maszlagot.

Szerintem betegség. Viszont van egy jó hírem: mint minden betegség, ez is gyógyítható, kezelhetõ

− mondta Paizs. A közönség soraiból érkezõ HÕÕÕÕÕ-re pedig megerõsítette: „tudom, hogy nem hiszitek, de így van". A hõzõ társaság egyébként egy huszonéves csapat volt, akiknél a legnagyobb poén az Éljenek a buzik! volt.

A lelkipásztor azt is mondta, hogy annak a terapeutának, akitõl õ tanult, Németországban azért vonták vissza a diplomáját, mert kigyógyított ilyen embereket a betegségükbõl. „Németországban itt tart jelenleg a társadalom. Hogy nem engedik hogy a homoszexuálisokat betegként kezeljük, gyógyítsuk" − dohogott, majd azt mondta, két székkel megmutatja, hogyan alakul ki a homoszexualitás.

Fotó: Szabó Péter

A székektõl függetlenül Paizs kifejtette, hogy a gyermekek 3-5 éves korukban küzdenek az ödipális konfliktussal, ilyenkor a fiúcskák elkezdik utánozni apjukat, és tetszelegnek anyjuknak, illetve a lányoknál fordítva. Fontos idõszak a nemi identitás kialakulásában. Ha azonban ebben az idõszakban nincs ott a fiúknál egy apa, egy apakép, vagy ha az apa egy agresszor, akitõl a gyerek nem kap szeretet, akkor nagy eséllyel kialakul a homoszexualitás. Ennek megfelelõen azt tanácsolta az apáknak:

Ölelgessétek 3-5 éves fiaitokat, mert ha nem, akkor egy idegen férfi fogja ölelgetni õket.

Ennyi. Kész. Ha nem volt apaszeretet-csomag, jön a homoszexualitás. De semmi gond, ez egy betegség, könnyen a végére lehet járni a dolognak, és ki lehet belõle gyógyítani bárkit.

Paizs szerint egyébként azért magas a partnercsere aránya a homoszexuálisoknál, mivel ezt az apai szeretetet nem lehet pótolni. Sõt, ezért magas az öngyilkossági ráta is a melegeknél. Egy lány feltette ugyan az adekvát kérdést, hogy − már amennyiben tényleg kimutatható ez a magasabb arány − nem lehet-e, hogy ez azért van, mert a társadalom nem fogadja el õket, esetleg folyamatos megaláztatás éri õket, saját családjukkal sem sikerül elfogadtatni. Kategorikus nem volt a válasz, sõt, Paizs szerint a társadalom felõl érkezõ kritika még büszkébbé teszi õket.

Fotó: Szabó Péter

Paizs tudni véli, hogy a homoszexuálisok öngyilkossága teljesen más, mint a nem homoszexuálisoké. Míg a nem homoszexuálisoknál az öngyilkosság arról szól, hogy nem akarnak élni, addig a homoszexuálisok úgy csinálják, hogy feltûnõ legyen, õk azt szeretnék, hogy az itt maradtak szenvedjenek, büntetni akarják környezetüket.

Néhány aggódó fiatal próbált Paizsból kiszedni egy homoszexuális - nem homoszexuális arányt a társadalomban, de konkrét számok helyett csak aggodalmat kaptunk:

Van egy vészjósló elméletem: egyre több lesz.

Azért az elõadás legvégén megnyugtatott mindenkit: nem minden elhanyagolt gyerekbõl lesz homoszexuális. Sõt, a boldog homoszexuálisokra még Isten áldását is kérte.

Paizs szerint egyébként a régi idõk fiú- és leányiskolái nagyon jó rendszer volt, ahonnan olyan emberek jöttek ki, amire építhetett egy társadalom, de most, ha bemegy tanítani az általános iskolába, sokszor a naplóból kell megnéznie, hogy valaki fiú-e vagy lány, mondta.

Paizs elõadásából az derült ki nekünk, hogy õ nem egy homofób, aki üvöltve szokott buzizni, vagy ha két férfit csókolózni lát, akkor elundorodik tõlük. Inkább odafordul a fújolókhoz, hogy ezt ne csináljátok, mert hát szegény meleg fiúknak szörnyû gyerekkoruk volt és szánni kell szegényeket, majd hozzájuk is odamegy, és kedvesen elmondja nekik, hogy sziasztok, ti betegek vagytok, de ne aggódjatok, meg tudtok gyógyulni! És nehéz lenne azt mondani, hogy ez annyival jobb hozzáállás.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!