2024. március 29. Péntek, Auguszta.
 
Nem fogják azonnal felszámolni a ZsolnaytForrás: index.hu
Utolsó módosítás: 2016-07-24 11:59:23
Címkék: Bihari hírek
Elutasította a Zsolnay Porcelánmanufaktúra Zrt. azonnali felszámolására irányuló vagyonfelügyelõi kérelmet a Zalaegerszegi Törvényszék – ezt mondta Bodnár Imre, a cég jogi képviselõje szombaton az MTI-nek. A felszámolási kérelmet a törvényszék megalapozatlanságra hivatkozva utasította el még pénteken.

A cég azonnali felszámolását Börcsök Sándor, a Zsolnay Porcelánmanufaktúra Zrt.-hez kirendelt vagyonfelügyelõ kezdeményezte arra hivatkozva, hogy a cég vezetése nem mûködik vele együtt. Ez abban testesült meg, hogy Bachar Najari, a cég többségi tulajdonosa saját vagyonából a június 27-i határidõre átutalta a Zsolnayt terhelõ 91 millió forintos helyi építmény- és iparûzési adót, ehhez viszont nem kérte ki a vagyonfelügyelõ engedélyét. A vagyonfelügyelõ engedélyének hiánya miatt az összeget nem is könyvelte el a NAV.

A bíróság indoklása szerint a vagyonfelügyelõnek engedélyeznie kellett volna a kifizetést, hisz ez épp a cég hitelezõinek érdekeit szolgálta. A Zsolnay jogi képviselõje a vagyonfelügyelõ magatartását "rendkívül aggályosnak", és "a magyar felszámolás-történet sarkalatos pontjának" nevezte, ami szerinte " magában hordozza annak lehetõségét, hogy a vagyonfelügyelõ nem elsõsorban a hitelezõk érdekében jár el". A gyár vezetése arra gyanakszik ugyanis, hogy a Zsolnayban kisebbségi tulajdonos pécsi önkormányzat bizonyos lobbicsoportokkal összejátszva mindenáron ki akarja túrni Bachar Najari többségi tulajdonost a gyárból.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!