2024. április 20. Szombat, Tivadar.
 
Kiemelt beruházás lesz a vodkagyárépítésForrás: index.hu
Utolsó módosítás: 2016-07-25 18:09:38
Címkék: Bihari hírek
A Magyar Közlönyben megjelent kormányrendelet kiemelt jelentõségûvé nyilvánítja az AlcoWorld Zrt. beruházását. A cég Fényeslitke külterületén vodka- és likõrgyárat épít – írja a Napi.hu.

A kiemelt jelleg azt jelenti, hogy a beruházással összefüggõ közigazgatási hatósági ügyekben hozott döntéseket fellebbezésre tekintet nélkül végre lehet hajtani, és egy csomó olyan eljárást nem kell lefolytatni, amit amúgy le kéne (építészeti-mûszaki tervtanácsi vélemény beszerzése, településképi véleményezési eljárás).

Az AlcoWorld beruházása megjelenik abban a kormányhatározatban is, amely a Fényeslitke-Komoró ipari-logisztikai terület fejlesztését tartalmazza. Ez alapján a kormány egyetért azzal, hogy a tervezett szeszipari beruházás megvalósítása érdekében a befektetéshez szükséges iparterületet eladják. Az eladó a Magyar Fejlesztési Bank (MFB) érdekeltségébe tartozó Regionális Fejlesztési Holding (RFH), amely legfeljebb hektáronkénti nettó 15 millió forintért köteles eladni a szükséges területet az AlcoWorldnek.

A határozat kitér arra is, hogy az ipari parkba be kell vezetni a széles vágányú vasutat, és emiatt – szintén legfeljebb nettó 15 milliós hektáronkénti áron – területet kell vásárolni. Ehhez a beruházáshoz 400 millió forintot biztosít a kormány az idei költségvetésbõl. Az idén januárban alakult AlcoWorld Zrt. jegyzett tõkéje 20 millió forint. A  Céginfo.hu  adatai szerint a cég  tulajdonosa az Alfa Investment Kft. , amely tavaly alakult 3 millió forint tõkével, és tulajdonosa a Magyarországon élõ Glus Oleksandr.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!