2024. április 24. Szerda, György.
 
Nemcsak a béreket, az árakat is emeli a munkaerõhiányForrás: index.hu
Utolsó módosítás: 2016-07-27 11:14:20
Címkék: Bihari hírek
A fogyasztói árak 5-10 százalékos emelését fontolgatja több élelmiszer-kiskereskedelmi áruházlánc a munkaerõhiány miatt. A cégek a többletbevételt a munkaerõ megtartásához szükséges béremelésekre fordítanák, más szóval az áremeléssel akarják finanszírozni a béremelést - írja a Portfolio a Magyar Idõkre hivatkozva.

A lap cikke szerint miközben az áruházi forgalom a vasárnapi kötelezõ zárvatartás eltörlése után robbanásszerûen nõ, az alacsony bérek miatt "lasszóval kell fogdosni" a munkavállalókat.
Tomboló munkaerõhiány

Az egyre súlyosabb magyarországi munkaerõhiánnyal kapcsolatos cikkeinket itt találja.

Vámos György, az Országos Kereskedelmi Szövetség (OKSZ) fõtitkára azt mondta a lapnak, hogy kényszerhelyzetben vannak a cégek, mivel a dinamikus forgalomnövekedés és a piaci verseny arra sarkallja az áruházakat, hogy kinyissanak vasárnaponként is, noha az ehhez kapcsolódó kiadások jelentõsek, amit nem tud mindegyikük vállalni.

Vámos szerint ezt a problémát a piac nem tudja magától megoldani, így
a bérekre rakódó költségvetési terhek csökkentésére
vagy speciális állami kedvezményekre

lenne szükség. Azt is elmondta, hogy ha nem csökkennek terheik, más módszerekhez is nyúlhatnak, például akár csökkenthetik a magyar áruk arányát a polcokon az olcsóbban beszerezhetõ importtermékek javára.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!