2024. március 28. Csütörtök, Gedeon, Johanna.
 
Egyre több idénymunkást keresnek a cégekForrás: index.hu
Utolsó módosítás: 2016-07-27 11:35:10
Címkék: Bihari hírek
Több gazdasági ágazatban is egyre nagyobb szükség van az idénymunkásokra, a NAV kimutatása szerint az év elsõ felében 521 ezer alkalommal jelentették be a hazai munkaadók, hogy idõszakos munkára alkalmaztak embereket - írja a Magyar Idõk.

Ez harmincezerrel több, mint ahányan tavaly az elsõ hat hónapban idénymunkásokat akartak fölvenni, és majdnem nyolcvanezerrel több, mint ahányan 2014 elsõ felében jeleztek ilyen igényt. Ez valószínûleg az egyre komolyabb gondokat okozó munkaerõhiánynak tudható be.
A legtöbb segéderõre a kereskedelemben van a legnagyobb szükség,

de az építõiparban, a vendéglátásban és a mezõgazdaságban is sokan dolgoztak idénymunkásként. Kis Péter András, a NAV szóvivõje a lapnak elmondta, hogy
a mezõgazdaságban és a turizmusban dolgozó idõszaki alkalmazottak után naponta ötszáz,
az egyéb alkalmi tevékenységet végzõknél naponta ezer,
a filmes statiszták esetében pedig napi háromezer forint adót kell befizetni.

Ebbõl az államnak idén eddig összesen 6,6 milliárd forint bevétele lett, amely félmilliárddal magasabb annál, amit például 2011 egészében fizettek be a munkaadók az alkalmi munkásaik után.

A NAV folyamatosan ellenõrzi azt a 114 ezer céget, amelyek idénymunkásokat jelentettek be, eddig szabályszegések miatt pedig 71 millió forint mulasztási bírságot szabott ki és összesen 13 milliárdos adókülönbözetet tárt fel.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!