2024. április 25. Csütörtök, Márk.
 
Egy hétig sztrájkolnak az Air France légiutas-kísérõiForrás: index.hu
Utolsó módosítás: 2016-07-30 09:27:32
Címkék: Bihari hírek
A szabadságolások idõszakának kellõs közepén, szerdától egyhetes munkabeszüntetést tartanak az Air France légitársaság légiutas-kísérõi. A sztrájk miatt elõreláthatólag az Air France belföldi és európai járatainak 30 százaléka, míg a tengeren túli járatoknak nem egészen tíz százaléka esik ki - közölte hétfõ éjjel a légitársaság.

A légitársaság becslése szerint az utaskísérõk 35 százaléka fog sztrájkolni. A munkabeszüntetés oka, hogy a szakszervezeteknek és a vállalatnak nem sikerült megállapodniuk a béreket és a munkakövetelményeket is szabályozó kollektív szerzõdésrõl, amely októberben lejár. A munkáltató azt javasolta, hogy a megállapodást hosszabbítsák meg 17 hónappal. A szakszervezetek viszont azt szeretnék, ha az új megállapodás legalább három évre szólna.  

A munkabeszüntetés nem érinti az Air France leányvállalatait és a partnercégeket, vagyis a Hop, a KLM és a Delta légitársaságok járatait. A nyári fõszezonban naponta átlagosan ezer Air France-járat közlekedik, összesen 140 ezer utassal.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!