2024. április 25. Csütörtök, Márk.
 
Egy egész nagyvállalatot tett tönkre a lordForrás: index.hu
Utolsó módosítás: 2016-07-30 10:29:00
Címkék: Bihari hírek
Megfoszthatnak lovagi címétõl egy brit üzletembert, miután egy parlamenti jelentés feltárta, hogy miatta omlott össze a BHS nevû kiskereskedelmi üzletlánca. Az ügy 571 millió font értékû hiányt okozott a cég nyugdíjalapjában, és 11 ezer munkahely megszûnését eredményezheti.

A feltárt adatok szerint egyedül Sir Philip Greennek köszönhetõ, hogy a BHS tönkrement. A befektetõ a jelentés szerint rendszerszerûen vont ki font-százmilliókat a cégbõl, alig fizetett adót, miközben elképesztõ módon meggazdagodott az ügyletbõl. Machinációival mellesleg az összeomlás szélére taszította a céget és a nyugdíjalapját.

Green 2000-ben vette az üzletláncot, majd 2015-ben 1 fontért adta el, hogy aztán az új tulaj csõdöt jelentsen.

A nyomozók az ügyletben még a Goldman Sachs szerepét emelték ki. Az amerikai befektetési bank ugyanis együttmûködött a céggel, és a nyomozati anyagok szerint így tette hitelessé az amúgy megkérdõjelezhetõ vállalkozást. Green a CNN szerint hosszú ideje ügyfele volt már a Goldman Sachsnak, és más bizniszei után jelentõs pénzeket fizetett nekik.

A hatóságok felszólították a lordot, hogy segítsen annak a 20 ezer embernek, akiknek nyugdíja veszélybe került miatta. Green egyelõre nem válaszolt a vádakra.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!