2024. április 25. Csütörtök, Márk.
 
Elveszik Lázártól az MFB-t, a Magyar Postát és az ENKSZ-tForrás: index.hu
Utolsó módosítás: 2016-07-30 11:06:36
Címkék: Bihari hírek
A Miniszterelnökségtõl a Nemzeti Fejlesztési Minisztériumba kerül a postaügyekért felelõs kormánybiztos, Bártfai-Mager Andrea titkársága, derül ki a pénteki Magyar Közlönybõl. Vagyis végképp elveszik Lázár János Miniszterelnökséget vezetõ minisztertõl a területet.

A lépés annyiban nem meglepõ, Bártfai-Mager néhány héttel ezelõtt már eleve nem államtitkárként, hanem kormánybiztosként vette át Németh Lászlóné feladatait. Mint akkor megírtuk, már az eredeti kormányhatározat szerint Lázár "helyett és nevében" felügyelt volna fontos területeket. Bártfai tevékenységét pedig eleve nem Lázár János, hanem közvetlenül Orbán Viktor irányította volna. Most azonban még a titkárságát is átteszik az NFM-hez.

Mit csinál a postaügyi kormánybiztos?
Õ felügyeli az MFB Magyar Fejlesztési Bank ügyeit, és az MFB-n keresztül még nagyjából tizennyolc másik céget.
Hozzá kerül a Magyar Posta, és az utóbbi idõkben nagy port kavaró takarékintegráció ügye.
Megkapja a lakossági áram és gázszolgáltatást nyújtó ENKSZ Elsõ Nemzeti Közmûszolgáltatót, ide fogják idõvel a tervek szerint a távhõfogyasztókat is bekötni, késõbb pedig további közmûszolgáltatásokat is bekebelezhet a cég.
És Bártfai-Mager megkapja a KAF Központi Adatgyûjtõ és Feldolgozó cég felett is az irányítást, és a tulajdonosi jogokat is õ gyakorolja majd.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!