2024. március 29. Péntek, Auguszta.
 
Már 32 milliárdért igényeltek csokot a magyarokForrás: index.hu
Utolsó módosítás: 2016-07-30 11:36:23
Címkék: Bihari hírek
Az idei elsõ fél évben 61 ezren érdeklõdtek a bankoknál a csok iránt, hat hónap alatt 11 900 kérelmet nyújtottak be, ezek összértéke 31,9 milliárd forint -  írja az MTI Dömötör Csaba, a Miniszterelnöki Kabinetiroda parlamenti államtitkára pénteki bejelentése alapján.

Dömötör szerint a program népszerûsége megnyilvánul az építési engedélyek számának növekedésében is, a KSH legfrissebb adatai szerint az idei elsõ hat hónapban több építési engedélyt adtak ki, mint tavaly összesen. A legjobban a megyei jogú városokban emelkedik a szám, de a községekben is 72 százalékos a növekedés, mondta.

Novák Katalin  az Emberi Erõforrások Minisztériumának család- és ifjúságügyért felelõs államtitkára azt emelte, ki, hogy az érdeklõdés egyre növekszik a csok iránt: az új építésû otthont tervezõk között tízszeresére nõtt a nagycsaládosok aránya, ami azt is jelzi, hogy sokan terveznek már három vagy annál is több gyermeket. Novák tájékoztatása szerint az elmúlt egy évben több mint 22 ezer család vette igénybe a csokot, ami 43 milliárd forintos támogatást jelent. 

A kormány 2017-ben ez 211 milliárd forintot különített el a csokra.   Novák Katalin azt mondta: mivel a családi otthonteremtési program minden eleme népszerû, és a kormány elkötelezett a folytatása mellett.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!