2024. április 19. Péntek, Emma.
 
Mától tovább csökken a távhõ áfájaForrás: Haon
Utolsó módosítás: 2010-01-15 19:11:33
Az eddigi 18 százalékról 5 százalékra csökken a távhõ áfája péntektõl.

A kormányszóvivõ szerint ezzel az intézkedéssel a nagyjából 650 ezer távfûtéses lakásban élõ mintegy 2 millió ember terhei csökkennek. Szollár Domokos hozzátette: a korábbi mérsékléssel együtt akár 45-50 ezer forinttal lehet kevesebb egy átlagos budapesti távfûtéses lakás éves fûtési költsége.

Szollár Domokos emlékeztetett arra, hogy egy országgyûlési döntés után augusztus 1-tõl már a kedvezményes, 18 százalékos kulcsba sorolták a távhõ áfáját. Ez csökken most tovább 5%-ra. A kormányszóvivõ szerint összességében az elmúlt hónapok távhõdíj- és áfa-mérsékléseinek köszönhetõen egy átlagos budapesti távfûtéses lakás éves fûtési költsége ebben az évben akár 45-50 ezer forinttal is kevesebb lehet.

A kormányszóvivõ tájékoztatása szerint a távhõ-áfájának csökkentése mellett a kabinet számos intézkedéssel enyhíti a távfûtéses lakásban élõk terheit. A Panel-, illetve az ÖKO-Program keretén belül évek óta jelentõs támogatást nyújtanak a távfûtéses lakások korszerûsítéséhez, illetve az épületek energiahatékonyságának növeléséhez - tette hozzá Szollár Domokos.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!