2024. április 19. Péntek, Emma.
 
Százéves hidegrekord dõlt szombat hajnalbanForrás: index.hu
Utolsó módosítás: 2016-08-18 09:36:06
Címkék: Bihari hírek
Megdõlt a napi országos hidegrekord szombatra virradóra - közölte az Országos Meteorológiai Szolgálat az MTI-vel. Két napon belül másodjára van szokatlanul hideg, péntek hajnalban 4,5 fokkal dõlt meg a legutóbbi, 2003-as minimumérték.

Szombaton egy sokkal régebben beállt rekord dõlt meg: idáig ezen a napon 1912-ben Kecskeméten volt a leghidegebb, akkor 4,2 Celsius-fokot mértek. Ennél most a Nógrád megyei Zabaron 2 tizedfokkal hidegebb volt, így az augusztus 13-ai új hidegrekord 4 fok lett.

Az elõrejelzés szerint szombaton hosszabb idõre keleten és a déli területeken süt ki a nap, de helyenként - nagyobb eséllyel a Dunántúlon és a középsõ megyékben - elõfordulhat kisebb esõ. A hõmérséklet délután 21-26 fok között valószínû, késõ estére 15-20 fok közé hûl le a levegõ.

Vasárnap északkeleten lehet záporesõ, esetleg egy-egy zivatar. Másutt csapadék nem várható, az ország nagyobb részén napos idõre lehet számítani. Vasárnap a leghidegebb órákban 10-15 fok lehet, napközben 26-30 fokig melegszik a levegõ.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!