2024. március 29. Péntek, Auguszta.
 
Több trafikot is kaptak az olimpikonjainkForrás: index.hu
Utolsó módosítás: 2016-08-18 09:53:38
Címkék: Bihari hírek
Összesen több tucat cége van a riói olimpikonjainknak, ezek pedig elég váltakozó eredménnyel mûködnek, írja a Világgazdaság.

A messze legnagyobb olimpiai sztárunk, Hosszú Katinka és férje, Shane Tusup 2013 óta az Iron Corporation Kft.-t igazgatják tulajdonos ügyvezetõként.  Itt Hosszú filozófiáját és személyes brandjét épjtik, az Iron Lady-re utaló bögrével, tornazsákkal, étrendkiegészítõvel, kiadványokkal vagy épp a Hosszú Katinka fõszereplésével futó fantasy-képregénnyel.

Az Iron Corporation eddig szépen gyarapszik, tavalyhoz képest bõven megduplázódott a cég árbevétele, adózott eredménye az elõzõ évi több mint háromszorosára, közel 30 millió forintra nõtt, amibõl 15 milliót ki is vettek osztalékként.
Cigit a népnek, abban van a pénz

Bácsi Péter birkózónk nagyon nagy eséllyel a dohányiparban érdekelt. Õ egyébként a gyáli önkormányzat Fidesz–KDNP-s képviselõje is, és a 2013. áprilisi trafikosztáskor egy Bácsi Péter nevû személy éppen Gyálra kapott trafiküzemeltetési engedélyt. Születési dátuma egyezik az olimpikon Bácsiéval, és a Domány Trafik Bt.-vel mûködteti, õ a beltag és az ügyvezetõ. Ez a trafikos cég is egyre csak növekszik, tavaly már 191 millió forintos árbevétele volt a Domány Trafik Bt.-nek, 9 milliós bevallott eredménnyel.

Bácsi Péter Rióban
Fotó: Huszti István / Index

A volt MLSZ-elnök, Kisteleki István vízilabdázó lányai is kaptak egy nagyobb adag trafikot. Kisteleki Hanna testvéreivel együtt öt vállalkozásban érintett, ezek fõleg budapesti trafikokat visznek. Az egyik bt-jüket például a szintén válogatott Kisteleki Dórával viszik, ez a cég pedig két óbudai trafik üzemeltetésére jött létre. Ezek a trafikos cégek többsége a tavalyi beszámolók alapján nem megy jól vagy nem is igazán mûködik a leadott dokumentumok alapján.
Csehes reklámok, Szilágyi-féle spenót

Szilágyi Áron pont az ellenkezõjében gondolkozott, egy vegán bisztrót, a fõvárosi Veggie-t üzemeltetõ cégbe szállt be. Csak a cég nem hasít igazán, negatív saját tõkéje mellé pár millió forintos eredmény társul. Szilágyi tulajdonos egy kisebb könyvelõcégben is.

Cseh László 2009 óta tulaj reklám- és konferenciaszervezõ cégben, a Momart Kft-ben.  Ez elég jól is megy, tavaly félmilliárd feletti árbevételük volt, papíron 43 milliós adózott eredménnyel. Van egy Csehlák Kft. nevû cége is sporttevékenységre, de ez elég mínuszos jó ideje.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!