2024. április 18. Csütörtök, Andrea, Ilma.
 
Újra megmentik a tönk szélén álló kórházakatForrás: index.hu
Utolsó módosítás: 2016-08-18 10:21:25
Címkék: Bihari hírek
A kormánynak és a Kórházszövetségnek már vannak tervei az elszaladó kórházi adósságállomány kezelésére, és készül a kórházi gazdálkodást átalakító jogszabály - ezt mondta Rétvári Bence, az Emberi Erõforrások Minisztériumának parlamenti államtitkára.

Rétvári az M1-en azt mondta, remélhetõleg az év második felében el fog készülni az egészségügyi intézmények gazdálkodására vonatkozó új szabályozás. Hogy ebbe pontosan mi fog tartozni, arról nem beszélt, mindenesetre a felhalmozott tartozásokat rendezni fogják.

A Népszava a hét elején írt arról, hogy a tavaly tavaszi 60 milliárdos kórházi adósságkonszolidáció után most ismét a tönk szélére került az egészségügy. Havi szinten 3-4 milliárd forinttal nõnek a kórházak tartozásai, több intézmény is van, amely nagyságrendileg 3 milliárd forintos adósságot halmozott fel.

Június végére a kórházak teljes tartozása megközelítette az 52 milliárdot, ha nem történik változás, év végére megint 70 milliárdnál járnak majd. A bajok mértékét jelzi, hogy az állami intézmények adósságának háromnegyede az egészségügyben keletkezik. Az országban pedig mindössze három olyan kórház van, ahol sikerült nullára faragni a tartozásokat.

A Népszabadság szerdai számában megszólaltatott kórházi vezetõk viszont arról beszélte, hogy tovább spórolni csak a szolgáltatási színvonal további romlása esetén lehet. Szerintük az a gond, hogy a magyar állam nem költ eleget az egészségügyre.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!