2024. március 28. Csütörtök, Gedeon, Johanna.
 
Újabb rezsicsökkentés jöhetForrás: index.hu
Utolsó módosítás: 2016-08-20 10:07:07
Címkék: Bihari hírek
Nem akar mértékekrõl beszélni és még nem tudja, hogy mit hoz az EU által indított kötelezettségszegési eljárás, de lát lehetõséget egy újabb rezsicsökkentésre Seszták Miklós fejlesztési miniszter - derül ki abból az interjúból, amit Seszták a Figyelõnek adott.

Seszták elmondta, hogy ENKSZ és a Fõgáz szerepe lakossági szolgáltatóként majdnem véglegesnek tekinthetõ az energiaszektor átalakítása után, az viszont még kérdéses, hogy az MVM vagy a Démász esetében milyen szinergiákat lehet még felszabadítani a rendszerben. Arra a kérdésre, hogy haladnak-e tovább az energiaszolgáltatók felvásárlásával, Seszták azt mondta, "nincs okuk újragondolni a korábbi kormányzati koncepciót".

A nemrég a Nemzeti Fejlesztési Minisztériumhoz került állami pénzügyi szolgáltató cégek kapcsán azt mondta Seszták, hogy szeptember 15-ig kell stratégiát alkotniuk, és a rendszer új alapokra került, most pedig már csak finomhangolásokra lesz szükség. Arra a kérdésre, hogy ez mit jelent, Seszták nem válaszolt, de annyit elárult, hogy "várhatóak személyi döntések".

Seszták arról is beszélt még többek között, hogy:
a kormánynak fontos az M7-es kiszélesítése, és nem került le a napirendrõl a gyorsforgalmi utak fejlesztése, csak az a kérdés, hogy mikor és milyen forrásból kezdõdhet el a munka. Az elsõ határozatban a fejlesztési elképzeléseket szedték össze, alegutóbbi kormányhatározat pedig azt konkretizálta, hogy mely projektekre van most forrás.
A Déli pályaudvart egyelõre nem fogják bezárni, de a MÁV mûködésével közvetlenül nem összefüggõ vagy feleslegessé vált tevékenységeket (például a raktározást) elviszik onnan. Bõvítik a Kelenföldi pályaudvart, felújítják a Nyugati és a Keleti pályaudvart is.
Orbán Viktor még nem fordult meg Kisvárdán, ahol Seszták lakik, de Lázár Jánost már vendégül látta. A városban épülõ 3000 férõhelyes focistadionról Seszták azt mondta, meg tudják tölteni a lelátót, legalább ezer nézõ minden meccsen kinn van.
Nem lesz új állami légitársaság a Malév után, de piaci alapú ötletbõl több is létezik. Ezek közül egyik sem ért oda, hogy egyedüliként, a többi érdeklõdõ kizárásával tárgyaljanak vele.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!