2024. március 29. Péntek, Auguszta.
 
A fiatalok is kezdenek kilábalni a válságbólForrás: index.hu
Utolsó módosítás: 2016-08-20 10:29:08
Címkék: Bihari hírek
Egyre alacsonyabb Magyarországon a se nem tanuló, se nem dolgozó fiatalok aránya. A válság óta nem láttunk olyan kedvezõ számokat, mint most - írja a Világgazdaság.

Az Európai Unióban ugyanis nemcsak az a gond, hogy magas a fiatalok munkanélkülisége, hanem az is, hogy sok huszonéves nem is tanul és nem is dolgozik (ezt a csoportot a NEET mozaikszóval jelölik). Tavaly a 20 és 24 évesek közül az EU-ban 17,3 százalékos volt az arányuk, ami 1 százalékpontos növekedés 2006-hoz képest az Eurostat szerint.

Magyarországon viszont ezzel ellentétes folyamat játszódott le az idõszakban: 16,5 százalékra esett az iskolába nem járó és munkát sem vállaló fiatalok aránya. Lengyelországban 17, Szlovákiában 19, Romániában 24 százalék feletti a NEET-fiatalok aránya, vagyis magasabb, mint Magyarországon, ugyanakkor a cseh 11 százalék alatti ráta irigylésre méltó.

Ugyanakkor a lap cikke arra is kitér, hogy ezt a rátát is torzíthatja a közfoglalkoztatás, hiszen 30 ezer 25 éven aluli közmunkás van ma Magyarországon. Õk pedig ha kikerülnek a közmunkaprogramból, késõbb csak nagyon nehezen fognak jó munkát találni.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!