2024. április 24. Szerda, György.
 
Londont is beperelte az UberForrás: index.hu
Utolsó módosítás: 2016-08-20 10:47:44
Címkék: Bihari hírek
Jogi úton támadja meg az Uber a brit fõváros közlekedési hatóságának azokat a tervezett intézkedéseit, amelyekkel szigorítanák a cég mûködését, többek között írásbeli angol vizsgának vetnék alá a kaliforniai székhelyû fuvarmegosztó sofõrjeit - írja az MTI a Reuters és az AFP nyomán.

A cég nemrég a magyar kormány ellen is lépéseket kezdeményezett az Európai Uniónál, miután ellehetetlenítették az Uber budapesti mûködését. Londonban bár szabályozottan mûködik a közösségi taxis szolgáltatás, a taxislobbi miatt ott is kicsit bekeményítenének, ennek akar most elébe menni az amerikai startup.

A híres londoni fekete taxik, a cabek sofõrjeinek hónapokon át tartó tiltakozása után a londoni közlekedési hatóság tavaly konzultációt kezdett arról, hogyan szigorítsa a magán fuvarszervezõk, köztük az Uber mûködésére vonatkozó elõírásokat.

Az elmúlt néhány hónapban egyre több részlet látott napvilágot a szigorításokról, amelyek október 1-jén lépnének életbe. Ezek szerint nyelvi teszten mérnék az Uber-sofõrök angoltudását, akiknek emellett speciális gépjármûfelelõsség-biztosítást kellene kötniük, és elõírnák a fuvarmegosztónak egy londoni hívásközpont fenntartását. Az Uber nemrégiben nyitott call-centert Írországban, és közölte, nem áll szándékában egy újat nyitni Londonban.

A cég kedden közölte: jogi úton támadja meg az intézkedéseket. Tom Elvidge, az Uber londoni fõnöke szerint a fõváros az utolsó pillanatban módosított az elõírásokon, az Uber-sofõrök kárára. A londoni közlekedési hatóság közölte, áll a per elébe.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!