2024. április 19. Péntek, Emma.
 
Eddig nem volt, de decembertõl minden kaján rajta lesz, hogy mennyi szénhidrát van benneForrás: index.hu
Utolsó módosítás: 2016-08-20 11:06:19
Címkék: Bihari hírek
December 13-tól ismét kötelezõ lesz a tápértékjelölés feltüntetése az elõrecsomagolt élelmiszerek többségénél. A határidõt megelõzõen forgalomba hozott, tápértékjelölés nélküli termékek a készlet erejéig szintén a polcokon maradhatnak. Az érintett elõállítók és forgalmazók a Nébih honlapján megtalálhatják a legfontosabb információkat, például a jelölés kötelezõ elemeit és a feltüntetés sorrendjét is.

Magyarországon a tápértékjelölés az EU csatlakozás elõtt kötelezõ volt. A belépést követõen csak azokon a termékeken kellett feltüntetni az adatokat, amelyek tápanyag-összetételre vagy egészségre vonatkozó állítást tartalmaztak. Emellett a különleges táplálkozási igényeket kielégítõ élelmiszereknél a speciális tápértékadatokról tájékozódhattak a vásárlók.

A három éves átmeneti idõt követõen 2016. december 13-tól ismét kötelezõ válik a tápértékjelölés feltüntetése az elõrecsomagolt élelmiszereken. Az elõírás alól néhány termékcsoport mentesül. Ezek közé tartoznak például a nyers húsok, a fûszernövények, az étkezési só, az asztali édesítõszerek, a rágógumi, a zselatin, valamint a kistermelõi és kézmûves élelmiszerek.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!