2024. április 25. Csütörtök, Márk.
 
A Brexit miatt lazsálhatnak az Opel dolgozóiForrás: index.hu
Utolsó módosítás: 2016-08-20 12:23:18
Címkék: Bihari hírek
Németországig érnek a júniusi Brexit népszavazás gazdasági hullámai, a Opel ugyanis most emiatt csökkenti a termelést az  két németországi gyárában - írja az MTI. A Brexit népszavazás után ugyanis csökkent a kereslet a Corsa és Insignia modellek iránt Nagy-Britanniában, pedig eddig ezekbõl a modellekbõl ott adta el a legtöbbet a General Motors tulajdonában lévõ Opel.

Ezeknek a modelleknek egyes alkatrészeit gyártják Németországban, majd ezekbõl a GM brit gyárában rakják össze a kész autókat. Viszont a a font népszavazás utáni árfolyamgyengülése miatt drágább lett importálni az EU-ban gyártott alkatrészeket. Emiatt az egész autó drágább lesz, a britek pedig kevésbé akarják megvenni.

A kereslet visszaesése miatt pedig mostantól alkalmanként rövidített munkanapok lesznek a cég rüsselsheimi és eisenachi üzemeiben. Hogy hány napon mehetnek majd elõbb haza a dolgozók, az az Opel szerint a kereslet alakulásától függõen változhat. A Der Spiegel úgy tudja, hogy a rüsselsheimi üzemben az év hátra lévõ részében 28 rövidített munkaidõs nap lesz.

A GM 400 millió dolláros kieséssel számol a Brexit utáni fontgyengülés miatt, ezért költségcsökkentési programot készül bevezetni európai tevékenységeinél a drágulás ellentételezésére.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!