2024. április 16. Kedd, Csongor.
 
Többet keresünk, mint egy éveForrás: index.hu
Utolsó módosítás: 2016-08-20 12:26:44
Címkék: Bihari hírek
Megint nõttek a bérek júniusban, a bruttó átlagkereset 5,7 százalékkal emelkedett a KSH legfrissebb statisztikái szerint. Mivel infláció nincs, sõt, mínusz 0,2 százalékos volt júniusban, a reálbérek a nettó keresetek növekedésénél gyorsabban, 7,5, a közfoglalkoztatottak nélkül pedig 8,1 százalékkal emelkedtek.

A növekedésre a minimálbér és a garantált bérminimum 5,7 százalékos emelése, a fegyveres testületek illetményemelése és a szociális területen dolgozók részére kifizetett kiegészítõ pótlék is hatással volt. Ezeknek a hatása miatt az átlagos nettó keresetek a költségvetési szektorban növekedtek a leggyorsabban az elmúlt fél évben, 9,5 százalékkal éves alapon, míg a nettó átlag 7,6 százalékkal nõtt. A közmunkások nettó fizetése viszont gyakorlatilag nem változott, 0,1 százalékkal nõtt.


A legnagyobb átlagos fizetést természetesen a magánszektorban lehetett megkeresni, nettó 182 200 forintot, a legalacsonyabbat pedig (már a közmunkások után) a nonprofitoknál fizették, 150 ezer forint felett egy nagyon kicsivel.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!