2024. április 20. Szombat, Tivadar.
 
A prosztatarákra szedett legismertebb gyógyszer gyártóját veszi meg a PfizerForrás: index.hu
Utolsó módosítás: 2016-08-23 10:48:08
A Pfizer amerikai gyógyszeripari óriáscég megerõsítette hétfõn, hogy 14 milliárd dollárért megvásárolja a Medivation nevû, San Franciscó-i székhelyû biogyógyszerészeti céget - írja az MTI.

A Wall Street Journal úgy tudja, hogy a Medivation legismertebb gyógyszerébõl, a prosztatarák gyógyítására használt Xtandi nevû készítménybõl évi 2 milliárd dollárnyit adnak el, és szakértõk szerint a forgalom akár a duplájára is nõhet a jövõben.

A Medivation iránt mások is érdeklõdtek korábban, így például a francia Sanofi Pasteur, de kevesebb pénzt tudtak ajánlania cégért, mint amennyit az amerikai cég várt volna. A Pfizer mostani ajánlata szerint részvényenként 81,50 dollárt fizetne a tulajdonosoknak. A tõzsdenyitás elõtti elektronikus kereskedésben a Medivation árfolyama 19 százalékkal 80,01 dollárra ugrott a hírre.

A Pfizer májusban az amerikai Anacor Pharmaceuticalst vásárolta fel 5,2 milliárd dollárért. A Pfizer 99,25 dollárt ajánlott készpénzben egy Anacor-részvényért, ami akkor 55 százalékkal haladta meg a papír napi árfolyamát.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!