2024. április 25. Csütörtök, Márk.
 
Megint vett egy szállodát Mészáros LõrincForrás: index.hu
Utolsó módosítás: 2016-08-23 11:30:17
Címkék: Bihari hírek
A balatonalmádi Ramada hotel megvásárlásával gyarapította hotelláncát Mészáros Lõrinc - írja a Napi.hu.

A Magyar Nemzet a múlt héten írt arról, hogy a négycsillagos Ramada Hotel and Resort mûködtetését az Event-Immo Kft. átvette az eddigi üzemeltetést végzõ Aurora Hotels Kft.-tõl. A Napi.hu értesülése szerint ez viszont csak egy része az üzletnek: a Mészáros tulajdonában levõ R-Kord Kft. ugyanis a hotel épületét is megvette a tulajdonostól, ami megegyezik az Aurora Hotels tulajdonosi körével.

Balatonalmádi, Ramada Hotel
Fotó: Google Street View

Az Event-Immót 2010-ben alapította egy Schmidl Péter nevû budapesti vállalkozó, és Schmidl linkedInes profiljából az is kiderül, hogy tavaly június óta õ a Saliris Hotel igazgatója is. Az Event-Immóban nagyobb részesedése van még Csík Zoltánnak is, aki Mészáros Lõrinc felcsúti polgármester több cégében is vezetõ pozícióban dolgozik.

Mészáros az üzemeltetési és tulajdoni jogot Wossala György családjától és két kínai partnerétõl, Xu Ruitõl és Xu Zhenquingtõl szerezte meg. Azt nem lehet tudni, hogy ezért mennyit fizetett. Az új üzemeltetõ nevében - a napilap szerint - Schmidl Péter járt el, de az új üzemeltetõ cég többségi tulajdonosa a Scentrum Kft. Ennek meghatározó tulajdonosa az a Csík Zoltán, aki az elmúlt hónapokban többször bukkant fel, mint Mészáros bizalmi embere. Az Event-Immo Kft. székhelye a VI. kerületben, a Révay utca 10. szám alatti irodaházban van. Ez az épület a tavaly csõdbe ment Buda-Cash tulajdonában volt, de ingatlanpiaci hírek szerint már ez is a Mészáros-ingatlanbirodalomhoz tartozik.

A 2005-ben megnyílt egykori balatonalmádi Auróra hotel 2009-ben került bajba: egy mindössze 4 millió forintos beszállítói tartozás miatt indult felszámolási eljárás az akkori tulajdonos Wossala Hotels Kft. ellen. A szálloda felújítására 2,9 milliárd forintos, svájci frank alapú hitelt vettek fel az Erste Banktól, és ez lett végül a csõd egyik oka. A felszámolási eljárás elkezdõdött, de a szálloda az elmúlt években egyre jobb teljesítményt nyújtott, ezért 2014-ben véget is ért: a 2012-es 147 millió forintos veszteség tavaly már 181 millió forintos mérleg szerint eredményre javult, miközben a 2015-ös árbevétel már megközelítette a 850 millió forintot.

Mészáros Lõrinc
Fotó: Földi Imre

A Mészáros-féle turisztikai csoport legutóbb az Alcsúti Szálloda Projekt Kft. megalakulása miatt került a hírekbe. Ez a cég végzi majd az ott, romos állapotban levõ egykori Habsburg-kastély felújítását. Folynak az egyeztetések a Hunguest-hotellánc átvételérõl is - itt 19 hotel van átadólistán. A legjobb vételnek azonban kétségtelenül a felszámolás alatt levõ szállodák számítanak: az egerszalóki Saliris Resort Hotel és a mátraházi Lifestyle Hotel Mátra. Ez utóbbi a Quaestor-csoporthoz tartozott. Mészáros egyébként nemrég alapított új céget a Szíjj László érdekeltségében lévõ Duna Aszfalt Kft-vel. Az új vállalkozás neve alapján úgy tûnik, hogy a tulajok horvátországi ingatlanfejlesztésekben gondolkodnak.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!