2024. március 28. Csütörtök, Gedeon, Johanna.
 
Milliárdos irodát és raktárat kap Ferihegyen a DHLForrás: index.hu
Utolsó módosítás: 2016-08-24 10:15:30
Címkék: Bihari hírek
A Budapest Airport és a DHL Express csomagkézbesítõ cég stratégiai megállapodást írt alá arról, hogy a DHL új, 13 ezer négyzetméteres irodaházat és logisztikai központot kap at 1. Terminál közvetlen szomszédságában - írja a Világgazdaság. A raktár és irodaépületet a Budapest Airport építteti és a Market Építõk Zrt. kivitelezi majd szeptembertõl a reptér BUD 2020 programja keretében, több mint 25 millió euró értékben.

Bándli Zoltán, a DHL Express Magyarország Kft. ügyvezetõ igazgatója szerint ez a zöld mezõs beruházás lesz az elmúlt évek legkomolyabb logisztikai beruházása nemcsak Magyarországon, de egész Közép-Európában. Az új raktárba automatizált csomagválogató-rendszer kerül majd és megnõ az árufeldolgozó kapacitás is, így bõvíteni tudja majd a prémium szolgáltatásait a DHL.

A BUD 2020 program keretében megépül az új utasmóló a B terminálon, a repülõtéri hotel, és fejlesztik a logisztikai és biztonsági területeket is. A fejlesztési tervet azért készítette el a repülõtér, mert az utóbbi két-három évben dinamikusan nõtt az utasforgalom, az idei év elsõ öt hónapjában 12,5 százalékkal kezeltek több utast, mint egy évvel korábban.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!