2024. március 28. Csütörtök, Gedeon, Johanna.
 
Lopott traktorral menekült a rendõrök elõl, de nem jutott messzireForrás: index.hu
Utolsó módosítás: 2016-08-28 13:08:59
Címkék: Bihari hírek
Lopott traktorral menekült szombat este egy férfi Hajdúsámsonról, de az eredeti tulajdonos a nyomába eredt, és végül erdei autós üldözés után a rendõrök elfogták - írja a Police.hu.

Egy férfi értesítette a rendõrséget 2016. augusztus 27-én este 9 körül, hogy Hajdúsámson külterületén lévõ tanyájáról ismeretlen tettes ellopott egy traktort, de õ észrevette, és egy földúton egy kisteherautóval követi a jármû nyomát Nyírmátonfalva irányába. A nagy erõkkel a helyszínre érkezõ rendõrök pár perccel késõbb Újléta külterületén, egy erdõs részen észrevették a lopott traktort, amely velük szemben jött a szûk földúton.

A megkülönböztetõ jelzés ellenére a traktortolvaj nem állt meg, a sofõr ki akarta kerülni a rendõrautót, de ez csak úgy sikerült, hogy közben meghúzta annak oldalát, majd bekanyarodott az erdõbe. A férfi ezután kiugrott a mozgó jármûbõl, a traktor nekihajtott egy fának, õ pedig futva menekült a helyszínrõl, de a rendõrök utolérték és elfogták.

A 31 éves H. Péter monostorpályi lakost a nyomozók gyanúsítottként kihallgatták és bûnügyi õrizetbe vették. A kihallgatáskor kiderült, a tolvajt egy másik férfi, Sz. Sándor vette, hogy lopja el a traktort, amelyet egy elhagyatott tanyán kellett volna elrejtenie. A terv szerint Sz. késõbb eladta volna a gépet, az abból származó haszonból fizette volna ki H. Pétert és egy harmadik férfit, Sz. Tibort. Az õ feladata lett volna, hogy a jármû elrejtése után hazavigye a tanyáról H. Pétert, de ehelyett a Cívis Közterületi Támogató Alosztály munkatársai elfogták. Az 52 éves hajdúsámsoni Sz. Sándort és a 29 éves hosszúpályi Sz. Tibort a rendõrök elõállították.

Mindhárom gyanúsított elismerte, hogy benne volt a bûntényben, a Debreceni Rendõrkapitányság lopás megalapozott gyanúja miatt folytatja a nyomozást.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!