2024. április 25. Csütörtök, Márk.
 
Újabb városban húzta le a rolót az UberForrás: index.hu
Utolsó módosítás: 2016-08-30 20:14:54
Címkék: Bihari hírek
Az Uber és egy másik, hasonló közösségi taxiszolgáltató is felfüggesztette szolgáltatását Abu-Dzabiban, miután a hatóságok az utóbbi idõben állítólag rászálltak az uberezõ sofõrökre.

Az Uber, illetve a másik szolgáltatás, a Careem szombat óta nem elérhetõ az Egyesült Arab Emírségek fõvárosában. Az Uber maga nem kommentálta, hogy miért függesztették fel mûködésüket, csak azt közölték, hogy átmeneti leállásról van szó.

Viszont a Careem egyik vezetõje szerint a hatósági fellépés miatt kényszerültek erre. Az utóbbi idõben egyre több sofõrjüket vegzálták a rendõrök, ezért sokan közülük úgy döntöttek, inkább nem taxiznak, emiatt kellett bezárniuk - mondta a Reutersnek Christian Eid, a Careem kommunikációs fõnöke.

Az emírségek fõ turisztikai és üzleti központjában, Dubajban még mûködik az Uber és a Careem is. Viszont ha ott is problémák lépnének fel, az érzékenyen érintené a céget, mivel a Közel-Kelet az egyik leggyorsabban bûvülõ piacuk.

Amire már csak azért is szükségük lenne, mert nemcsak Magyarországot, hanem a kissé jelentõsebb piacnak számító Kínát is bebukták az utóbbi hónapokban.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!