2024. április 25. Csütörtök, Márk.
 
Korrupt adóellenõrt fogtak BorsodbanForrás: index.hu
Utolsó módosítás: 2016-08-30 21:33:19
Címkék: Bihari hírek
Hivatali vesztegetés bûntette miatt emelt vádat egy korrupt adóellenõr ellen  a Miskolci Járási és Nyomozó Ügyészség - írja az MTI. A 49 éves revizor hölgy egy vállalkozótól több mint 100 ezer forintot zsarolt ki, egy másiknak pedig a beépített informátora volt a NAV-ban.

Az adóellenõr 1,6 millió forint adókülönbözetet tárt fel egy ládbesenyõi kft-nél, amelynek a vezetõjétõl másnap találkozót kért. Ott elmondta, hogy 30 ezer forintért  elintézi, hogy ez legyen az utolsó ellenõrzés a cégnél. A pénzt meg is kapta, viszont ez nem volt elég, és vagyonosodási vizsgálatokkal fenyegetve elõször még 60, majd még 30 ezer forintot zsarolt ki a cégtõl. A revizor nemcsak készpénzt kért, egy alkalommal a vállalkozó cégével fizettette ki a mûszaki cikkeket, amiket saját magának vett.

Nem ez volt a hölgy egyetlen korrupt biznisze, egy ismert miskolci vállalkozónak például rendszeresen megsúgta, hogy állnak bizonyos cégek adóhatósági ügyei. A tégla szerepért cserébe egy 150 ezer forintos laptopot kapott a vállalkozótól.

Az ügyészség a már elõzetes letartóztatásban lévõ NAV-ellenõrrel szemben végrehajtandó szabadságvesztést, pénzbüntetést és vagyonelkobzást, a zsarolt vállalkozó és az információt szipolyozó üzletember ellen felfüggesztett szabadságvesztést kért a Miskolci Járásbíróságon.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!