2024. április 19. Péntek, Emma.
 
A vidék megelõzte Budapestet turizmusbanForrás: index.hu
Utolsó módosítás: 2016-08-30 22:24:16
Címkék: Bihari hírek
Az év elsõ hat hónapjában a fõvároson kívüli hotelekben a külföldi turisták 10 százalékkal több vendégéjszakát töltöttek el, a budapestiekben viszont csak 0,5 százalékos volt a növekedés – derült ki a Magyar Szállodák és Éttermek Szövetségének (MSZÉSZ) elemzésébõl, írja a Világgazdaság.

Mindez azért meglepõ, mert az elmúlt években csak Budapesten nõtt a turistaforgalom, vidéken legfeljebb stagnálni tudott, és még a Budapest utáni legfontosabb úti cél, a Balaton is sokat veszített a vonzerejébõl a számok alapján.

A trendfordulót az magyarázza, hogy a szomszédos vagy közeli országokból (Csehország, Szlovákia, Lengyelország, Románia, Ukrajna) egyre többen látogatják a vidéki üdülõhelyeket, különösen a gyógyfürdõket.

A közeli országokból érkezõ turisták számának növekedése ellensúlyozni tudta az olyan hagyományos piacok csökkenését,  mint Oroszország, Németország vagy Ausztria. Érdekes, hogy például az orosz – ukrán konfliktus ellenére Ukrajnából harmadával többen jöttek.

A balatoni vendégéjszakák száma átlagon felül, 13,7 százalékkal nõtt. A külföldi turistaforgalom növekedése mellett a belföldi is pörgette a forgalmat: a hazai kereslet több mint a duplájával nõtt, mint a külföldi, ugyanis az elsõ félévben 8,5 százalékkal több vendégéjszakát töltöttek a hazai vendégek országszerte.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!