2024. április 20. Szombat, Tivadar.
 
Tyúktolvajok nyomában a rend õreiForrás: Haon
Utolsó módosítás: 2010-01-21 20:07:42
Ha valakinek ellopták néhány tyúkját, vagy mondjuk a fészerbõl a fûnyíróját, akkor a gazda hiába rohangált fûhöz-fához, szinte esélye sem volt, hogy visszakapja egykori javait. Mostantól...

Az elmúlt év végéig ugyanis a húszezer forint értékhatár alatti ügyekben a rendõrség nem nyomozott, a jegyzõnek pedig nincs nyomozati hatásköre, így a károsult a legtöbb esetben „két szék közül a földre ült".

Hiába volt tehát minden jószándék, az ilyen apró-cseprõ ügyeket általában ismeretlen tettesre hivatkozva zárták le. A Napló által megkérdezett jegyzõk szerint a jogszabályi változások azért is örvendetesek, mert az ilyen kisebb értékû lopások a károsultak számára nem jelentéktelenek.

Az emberek éppenséggel ezeken mérik le azt, hogy milyen a lakóhelyükön a közbiztonság.

Hajdúböszörményben és Derecskén eddig is korrekt együttmûködés jellemezte az önkormányzat és a helyi rendõrség együttmûködését, ami azt jelenti, hogy a rend õrei (noha nem volt kötelességük) a húszezer forint alatti szabálysértési ügyekben is próbáltak eredményt felmutatni.

A helyhatóság mindkét településen azt reméli, hogy a jogszabály változása révén tovább javul az ott élõ emberek biztonságérzete.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!