2024. április 25. Csütörtök, Márk.
 
A cégek kétharmada bért emel a munkaerõhiány miattForrás: index.hu
Utolsó módosítás: 2016-09-11 17:07:42
Címkék: Bihari hírek
A vállalatok 67 százaléka béremeléssel próbálja kezelni az egyre súlyosbodó munkaerõhiányt - ez derült ki legjobbmunkaadók.hu felmérésébõl. A honlap 150, összesen több mint százezer embert foglalkoztató magyarországi vállalatot kérdezett a munkaerõhiány hatásairól.  A felmérésbõl kiderült, hogy szakmunkást találnak legnehezebben a cégek,

a válaszadók 55 százaléka szerint nagyon nehéz, 28 százaléka szerint pedig gyakorlatilag lehetetlen szakmunkást találni.

Hasonlóan nehéz szellemi foglalkozású szakembert találni, ez a cégek 47 százalékának okoz problémát, betanított munkások toborzása pedig 48 százaléknak megy nehezen. Vezetõ és adminisztrátor pozíciókra viszont van elég ember, ez utóbbiban a cégek 67 százalékánál nincs munkaerõhiány.

A szakmunkát igénylõ állások 30 százalékára és a betanított munkás feladatok 22 százalékára nincs is jelentkezõ, de jellemzõbb probléma, hogy az alkalmas jelöltek keveslik a felajánlott fizetést. Éppen ezért nem meglepõ, hogy a cégek 67 százaléka béremeléssel próbálja leküzdeni a munkaerõhiányt. Amíg pedig nem találnak elég embert, a vállalatok túlnyomó többsége átszervezésekkel és túlórákkal próbálja betömni a lukakat, miközben minden létezõ helyen megpróbálnak embereket toborozni.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!