2024. április 25. Csütörtök, Márk.
 
88 milliót kap a kormánytól a Ganz-gyárForrás: index.hu
Utolsó módosítás: 2016-09-18 15:04:42
Címkék: Bihari hírek
A 15 milliárd forintos kerettel indított idei nagyvállalati beruházási támogatási program keretében pénteken a Ganz Holding zalaegerszegi vállalatának nyújtotta át jelképesen a 88 millió forintos vissza nem térítendõ támogatást Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter.

Mint a gyárbejárást követõ sajtótájékoztatón a miniszter elmondta: a Ganzeg Gép- és Acélszerkezetgyártó Kft. a 88 millió forintos támogatás révén 350 millió forintból bõvíti kapacitását és legalább 16 új dolgozót kíván foglalkoztatni.

Varga elmondta, az európai uniós támogatásokra nem jogosult vállalkozások közül a tavalyi támogatási program révén 14 cég együttesen 9 milliárd forintos fejlesztést valósított meg és 500 új munkahelyet hozott létre.

Ha csak a kormány vissza nem térítendõ, beruházásösztönzõ támogatásait nézzük, 2010 óta nagyjából 6 millió forint jutott egyetlen munkahely létrehozására a támogatott cégeknél.  A 2004 és 2016 között kormányok beruházásösztönzõ támogatásai alapján az látszik, hogy a Fidesz mégsem utálja annyira a multikat, illetve az is látszik, hogy azok az autóipari cégek járnak nagyon jól, amelyektõl éppen hogy függetlenednie kellene a magyar gazdaságnak, hiszen egy-egy szélsõségesebb kilengésükkel az egész országot magukkal tudják húzni. Részletesen ebben a cikkben foglalkoztunk ezzel a témával.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!