2024. április 24. Szerda, György.
 
Új idõszámítás kezdõdik az energiapiaconForrás: index.hu
Utolsó módosítás: 2016-09-21 11:40:41
Címkék: Bihari hírek
Néhány napon belül  lezárul az a folyamat, aminek a végén a Tigáz 1,2 millió lakossági földgázfogyasztóját átveszi a Fõgáz, így a nemzeti közmûvek fogja biztosítani az egész ország gázellátását. Az új ügyfeleknek nincsen teendõjük az átvétellel kapcsolatban, az árak nem változnak - közölte az Elsõ Nemzeti Közmûszolgáltató (ENKSZ Zrt.).

Az MTI azt írja, a Tigáztól érkezõk az elsõ Fõgáz-számlát legkorábban novemberben kapják kézhez, diktálni pedig október 27-tõl lesz lehetõség a Fõgáz ügyfélszolgálati csatornáin keresztül. A fogyasztók átvételekor semmilyen mûszaki beavatkozás, sem mérõcsere nem lesz. Mûszaki problémák esetén a fogyasztók a megszokott elérhetõségeken továbbra is a területileg illetékes földgázelosztó társaságokhoz tudnak fordulni.

A fogyasztók a Tigáztól végszámlát fognak kapni. A Tigáznak elõre kifizetett részszámlák esetleges többlet összegét a szolgáltatóval történõ elszámolás után a befizetõk visszakapják, azonban ezt a pénzt érdemes félretenni, hiszen a téli hónapokban a magasabb fogyasztás magasabb számlákat eredményezhet. Amennyiben egy felhasználási hely a Tigáztól tartozás miatt kikapcsolt felhasználási helyként kerül át a Fõgázhoz, a felhasználó akkor kérheti majd a visszakapcsolást, ha a Tigáznál rendezte a tartozást.

A csoportos beszedési megbízások a Fõgáznál is tovább élnek, így nem szükséges új megbízást adni a banknak. A diktálós és részszámlás fogyasztókat egyaránt változás nélkül átveszik, így aki eddig diktálás vagy részszámlázás alapján fizetett, továbbra is maradhat ezekben az elszámolási módokban.

A Tigáznál online ügyfélszolgálatot használók egyszerûsített módon tudnak majd regisztrálni a Fõgáz online ügyfélszolgálati oldalára, ez lehetõséget biztosít arra is, hogy azonnal az egyszerû, környezetbarát e-gázszámlát válasszák, ami jelentõsen megkönnyíti a számlakezelést a felhasználók számára.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!