2024. április 24. Szerda, György.
 
2019-ig marad a Volán monopóliumaForrás: index.hu
Utolsó módosítás: 2016-09-27 18:38:01
Címkék: Bihari hírek
Eredetileg év végén kaphatott volna versenytársakat a Volán, de a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium (NFM) arról tájékoztatta a Világgazdaságot, hogy a kormány három évvel kitolta a határidõt. Ez azt jeleni, hogy 2019 decemberéig a huszonnégy egykori Volán-társaság jogutódjaiként megalakult hét regionális közlekedési központnak megmarad a monopolhelyzete.

Az NFM válasza alapján a döntés az utasok zavartalan ellátását szolgálja, és az is a hosszabbítás mellett szól, hogy a Volán monopolhelyzete a hazai jármûgyártásnak is kiszámítható rendelésállományt jelent, illetve a nemzeti buszgyártási stratégiához is passzol.

Az új határidõ elég idõt hagyna a hazai autóbuszgyáraknak, amibõl több is van: Kravtex-Kühne-csoport és az Evopro mellett nemrég az ITK Holding jelentette be, hogy Mercedes-alapokra fejlesztett buszokat gyárt majd Debrecenben.

A Volán-cégek már most is szereznek be a hazai piacról buszokat, de nagyobb mennyiségben még nem tudnának magyar buszokat venni. Pedig a jármûparkjukra ráférne a fiatalítás, ugyanis azok már jóval öregebbek a tíz évnél, az uniós elvárások szerint pedig legfeljebb ilyen idõs buszok közlekedhetnének piacnyitáskor.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!