2024. március 28. Csütörtök, Gedeon, Johanna.
 
A kívánatos nõ – férfiszemmelForrás: Haon
Utolsó módosítás: 2010-01-22 17:38:49
Nem a tükör által nyújtott képen múlik, hogy sikere lesz-e a nõnek.

A reklámok nõknek készülnek. Õk akarnak mindenáron a közízlés által divatosnak tartott nõhöz hasonlítani. A férfiaknak más kell. De mi ez a „más”?

Az amerikai kutatók erre is megkeresték a választ. Kutakodásuk eredménye: a férfiak egyáltalán nem ítélkeznek a nõkrõl olyan szigorúan, ahogy azt mi gondoljuk. Kiderült ugyanis – a tudományos módszerekkel végzett felmérés során -, hogy a magazinokban, illetve reklámokban látható modellek"> nem hatják meg a férfiakat. Sõt! Az általános vélemény az volt, hogy „ezek a nõk túl tökéletesek! Hibátlan az alakjuk, kifogástalan a bõrük, csodás a hajuk, mûvészi a sminkjük… Õk csak a szemnek szereznek örömöt. Megközelíthetetlenek. Feleségként, barátnõként szóba se jöhetnek!”

 


Íme néhány megszívlelendõ megállapítás:

1. A gömbölyû még nem dagi!
A nõk leginkább a zsírpárnáikkal nincsenek kibékülve. Pedig a férfiak (az anonim kérdõíveken bevallották) kifejezetten szeretik a kerekded formákat.

Az a nõ, aki örökké kesereg az alakja miatt, két súlyos hibát is elkövet: az egyik, hogy elárulja: nem ismeri a partnere ízlését. A másik hiba, hogy annyit mondja, mondogatja saját hibáit, amíg a férfi lassacskán elhiszi: szerelme tárgya nem tökéletes, tehát jobb, ha másik után néz.

2. Az évek múlása sem tragédia!
Ahogy a férfi öregszik, úgy változik az elképzelése arról, mit is tart vonzónak, kívánatosnak a nõn. Az ötven körüli férfi elég bölcs ahhoz, hogy a húszéves lányokat csak látványnak, ne pedig lehetséges partnernek tekintse. (Hogy olykor efféle frigy mégis összejön, az többnyire a nagyra vágyó húszévesek bûne, mert elhitetik a férfival, hogy igenis õrá, a fiatalkára van szüksége, s mire szegény rájön, hogy rászedték, a fiatal már ott is hagyta.) A New Woman címû magazinban több férfi is egybehangzóan úgy vélekedett, hogy a jól öltözött, ápolt, egyéni gondolkodású negyvenes nõt többre tartják, mint a vihogó, csinos ám butácska húszéveseket.
Az ötven fölötti férfinak nem az a legfontosabb, hogy a nõ csinos, sokkal többre tartják az egyéniségét, intelligenciáját, személyiségét.

3. Az egyéniség értékálló
Ki ne ismerne olyan nõt, aki nem szép (legalább is nem az általánosan elfogadott módon), mégis kifejezetten van, a férfiak rajonganak érte. Csak akkor lehet ilyen vonzó a nõ, ha érvényesülni hagyja az egyéniségét. Ehhez azonban ismernie kell önmagát. „Nem a súly, a magasság, a mellbõség vagy a csípõméret a lényeges, még a ruha vagy a viselkedés sem döntõ – fogalmazták meg a felmérés résztvevõi. Lehet vonzó az ártatlanul viselkedõ, védelemre szoruló teremtés épp úgy, mint az öntudatos, kalandot szeretõ asszony – ha ez a viselkedés illik az egyéniségéhez, ha ez nála a természetes…

Tehát nem a tükör által nyújtott képen múlik, hogy sikere lesz-e a nõnek, hanem az egyéniségén, az önbizalmán, a mások iránti õszinte érdeklõdésén. És ez vonatkozik nemcsak az állásvállalókra, hanem a társkeresõkre, a kapcsolatban élõkre is.

A felmérésben részt vett férfiak egybehangzó tanácsa a nõknek:

Ne önmagának, és ne is a barátnõjének akarjon tetszeni, hanem a férfiaknak. És elsõsorban annak a férfinak, aki szereti. Mert akkor ez a férfi még jobban fogja szeretni. Ez a titok nyitja.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!