2024. április 18. Csütörtök, Andrea, Ilma.
 
12 évre enyhítették a sarkadi csecsemõgyilkos büntetésétForrás: index.hu
Utolsó módosítás: 2016-09-29 19:14:34
Címkék: Bihari hírek
A büntetett elõéletû sarkadi férfi 2012 szeptemberében költözött össze egy ötgyermekes asszonnyal, a nõ három gyermekét pár hónappal késõbb vették magukhoz. A pár nem dolgozott, a gyerekek után kapott pénzbõl tartották fenn magukat, ez az összeg havonta mintegy 125 ezer forintot tett ki. A pénzbõl cigarettát és dizájner drogokat is vásároltak, a gyerekek nevelését, ápolását is elhanyagolták.

A férfi a két nagyobbik gyereket hónapokon át verte, amirõl az asszonynak is tudomása volt. A vádlottak 2013. május 21-én este drogot fogyasztottak, majd a nõ elment otthonról, a három gyereket a férfival hagyva. Miközben a férfi zenét hallgatott, az egyik gyermek a másik szobában sírni kezdett. A vádlott úgy próbálta lecsendesíteni a kicsit, hogy a babakocsit a benne lévõ gyerekkel az ajtónak lökte. Mivel ettõl nem csendesett le a csecsemõ, a férfi taktikát váltott, kivette a kocsiból és vagy ököllel megütötte, vagy a gyermek fejét egy kiálló, tompa, kemény felszínû tárgyhoz ütötte. A nagyobbik gyereket megfenyegette, hogy ha bárkinek elmeséli amit látott, nagyon megveri.

A csecsemõ a bántalmazástól koponyatörést szenvedett. A férfi elõbb rázogatta, hogy jobban legyen, majd kivitte a friss levegõre, vízzel is locsolgatta, azonban a sarkadi ügyeletre csak hajnalban vitte el. Az orvosok már nem tudták megmenteni a gyermek életét, néhány óra múlva meghalt.

A táblabíróság halált okozó testi sértésben és más bûncselekményekben mondta ki bûnösnek a 23 éves vádlottat, és jogerõsen tizenkét év fegyházbüntetéssel sújtotta. A férfi élettársa kiskorú veszélyeztetése miatt két év felfüggesztett börtönbüntetést kapott.

A mostani döntés enyhítette az elsõ fokú ítéletet, amely a férfira életfogytig tartó szabadságvesztést szabott ki, mert az ítélõtábla a bûncselekményt emberölés helyett halált okozó testi sértésnek minõsítette. A bíró azzal indokolta ez enyhítést, hogy vádlott szándéka semmilyen formában nem terjedt ki az emberélet kioltására.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!