2024. április 20. Szombat, Tivadar.
 
Százmilliárd jut majd új digitális eszközökre az iskolákbanForrás: index.hu
Utolsó módosítás: 2016-10-07 13:39:27
Címkék: Bihari hírek
A következõ években 50-100 milliárd forint áramlik digitáliseszköz-beszerzésre az oktatásba - írja az MTI Deutsch Tamás csütörtöki budapesti sajtótájékoztatója alapján.

A Digitális Jólét Programért felelõs miniszterelnöki biztos a Digitális gazdaság - kihívások a munka világában címmel megrendezett konferencia szünetében beszélt a nagyszabású eszközbeszerzésrõl. Deutsch fontosnak nevezte a digitális alapismeretek terjesztését és az informatikus szakemberek képzését, szerinte nem csupán az a cél, hogy a mainál többen jelentkezzenek ilyen szakokra, hanem az is, hogy az informatikai cégek ne csábítsák el tanulmányaik közben a diákokat, hanem fejezzék be tanulmányaikat és magasan képzett szakemberekké váljanak.

Deutsch arról is beszélt, hogy százezerszám keletkeznek olyan munkahelyek, amelyeket digitálisan jól képzett emberekkel lehet csak betölteni, de szükség van a kis- és középvállalkozások digitális fejlettségéneke erõsítésére is, és ez az a terület, amelyen jelentõs az elmaradásunk az európai átlagtól. Fontosnak nevezte, hogy új társadalmi alkufolyamatoknak kell kialakulniuk, az embertõl a gép által átvett munkafolyamatokban is meg kell jelennie az etikának, a határozott értékrendnek, a jó munka fogalmának, és újra kell gondolni a nagy szociális ellátórendszerek finanszírozását is.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!