2024. március 29. Péntek, Auguszta.
 
Japánok vihetik a DrehertForrás: index.hu
Utolsó módosítás: 2016-10-09 17:45:57
Címkék: Bihari hírek
Közel 4,9 milliárd dollárért megvásárolhatja a világ második legnagyobb sörgyártójának, a SABMillernek kelet-európai érdekeltségeit a japán Asahi Group - írja a Reutersre hivatkozva a Portfolio.hu. A hírnek van magyar vonatkozása is, ugyanis amennyiben az üzlet megvalósul, japán kézbe kerül a Dreher.

A Nikkei japán üzleti lap szellõztette meg, hogy a szigetországi italgyártó, az Asahi azt tervezi, hogy 4,9 milliárd dollárért felvásárolja a SABMiller kelet-európai operációját. A SABMiller, amely a világ második legnagyobb sörgyártója, Csehországban, Lengyelországban, Szlovákiában, Romániában és Magyarországon is jelen van olyan sörmárkákkal, mint a Pilsner Urquell, a Tyske, a Lech, az Ursus és a hazai Dreher. Ezek a leánycégek egyébként 2,3 milliárd eurós bevételt és 450 millió eurós adózás elõtti eredményt termeltek tavaly.

Az üzlet azért valósulhatna meg, mert a világ legnagyobb sörgyártója, a belga-brazil Anheusen-Busch InBev összeolvad a SABMillerrel, a menedzsment pedig nem akarja, hogy az Európai Bizottság versenyjogi problémák miatt megtorpedózza a fúziót. Éppen ezért inkább úgy döntöttek, hogy ezt elkerülendõ, értékesítik a kelet-európai érdekeltségeiket.

Ugyanakkor a felvásárlásról piaci pletykák ellenére a japán cég egyelõre tagad, és a SABMiller kelet-európai érdekeltségeit korábban több más vevõvel is hírbe hozták.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!