2024. március 28. Csütörtök, Gedeon, Johanna.
 
Orbán bejelentette: eggyel több munkaszüneti nap leszForrás: index.hu
Utolsó módosítás: 2016-10-16 11:13:34
Címkék: Bihari hírek
Orbán Viktor bejelentette, hogy a nagypéntek mostantól munkaszüneti nap lesz. A miniszterelnök a Magyarországi Református Egyházak Zsinatának emlékülésén azzal indokolta ezt, hogy ezzel a lépéssel a nagypéntek méltó megünneplését segítik, derül ki az MTI tudósításából.

Így jövõre a húsvét már nem három, hanem négynapos lesz. A lakosság 2017-ben április 14-17-ig pihenhet. Bár errõl a bejelentés nem szólt, a boltok várhatóan pénteken is zárva lesznek, ahogy húsvét hétfõn is.

A döntéssel a magyarországi munkaszüneti napok száma 11-re emelkedett (január 1., március 15., május 1., augusztus 20., október 23., november 1., december 25-26., továbbá húsvét- és pünkösdhétfõ, illetve most már a nagypéntek is). A nagypéntek egyébként számos európai országban, például Ausztriában és Németországban is munkaszüneti nap.

A miniszterelnök az 1956-os forradalom 60. évfordulóján egyébként arról is beszélt: „a diktatúra hideg valósága felõrli az emberi méltóságot, utána általában üresség, megcsappant életerõ marad.”

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!