2024. március 29. Péntek, Auguszta.
 
Kidobtak a Széchenyibõl két burkinis nõtForrás: index.hu
Utolsó módosítás: 2016-10-16 11:21:31
Címkék: Bihari hírek
Október 9-én egy 30 és egy 70 év körüli nõ fürdött a Széchenyi Fürdõ egyik medencéjében burkiniben (egész testet fedõ fürdõruhában) már több mint egy órája, amikor két alkalmazott felszólította õket, hogy hagyják el a medencét, mert megsértették a házirendet - tudta meg a 444, melynek egyik olvasója jelen volt az esetnél.

Két nõ intézte a kidobást a fürdõ részérõl, azzal védekeztek, hogy a vezetõség utasítása volt. Pedig a burkinis hölgyek nem hangoskodtak, senkit sem zavartak.

A Széchenyi Fürdõ marketing és értékesítési igazgatója, Czinege Szilvia a 444-nek elmondta, hogy érkezett hozzájuk egy vendégpanasz, hogy a fürdõ gõz osztályán lévõ medencében két vendég nem a házirendnek megfelelõ ruházatban fürdik, ezért felszólították õket, hogy tartsák be a házirendet.

A társaság közlése szerint a házirendjük kimondja, nem szabad a medencékbe olyan öltözékben bemenni, ami felületének mérete okán közegészségügyi, vízminõségi és balesetvédelmi szempontból aggályos. "Erre tekintettel a medencéket az alsó testrészen kizárólag térdig érõ, a felsõ testrészen pedig kizárólag vállig érõ fürdõruhában szabad igénybe venni." A 444 megtalált budapestigyogyfurdok.hu-n egy 2016 májusi utasítás, ami a fürdõruhákra vonatkozik, ebben a burkinire ugyan külön nem térnek ki, de a rendelet alkalmazható rá.

A burkinibotrány idén nyáron robbant ki fõként Franciországban, ahol több strandon betiltották a muszlim ruhadarab viselést.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!